Vabi Assets Energie 5.11

Vabi Assets Energie 5.11 is beschikbaar. In deze versie zijn een aantal functionaliteiten omgezet naar het Nader Voorschrift:

  • De renovatietool
  • Het maatwerkadvies
  • Het opname- en mutatieformulier

De renovatietool

De functionaliteit renoveren is aangepast en uitgebreid ten behoeve van het Nader Voorschrift. Hiermee kunt u wijzigingen op grote schaal doorvoeren binnen de voorraad. Hiermee is het mogelijk geworden om de dataconversie snel te verrijken met aanvullende data, waardoor de EI nauwkeuriger berekend kan worden.

De automatische dataconversie zorgt er voor dat uw data wordt aangepast naar de eisen voor het bepalen van de Energie-Index conform het Nader Voorschrift. Bestaande data omzetten naar de Nader Voorschrift invoer was echter niet het enige wat nodig was om een voorlopige Energie-Index te kunnen tonen. Hiervoor zijn namelijk extra invoergegevens nodig. Om snel inzicht te krijgen in de nieuwe EI’s worden nog niet eerder opgenomen gegevens tijdens de conversie voorzien van basiswaarden.

Deze waarden gaan uit van de minst gunstige situatie. Het gevolg hiervan kan zijn dat de voorlopige Energie-Index hoger uitvalt dan dat deze uiteindelijk zal zijn.

Om tot een meer representatieve Energie-Index te komen, kunnen een aantal stappen gezet worden. Een snelle aanscherping kan plaatsvinden door te kijken naar de volgende invoergegevens:

  • ‘Regeling warmteafgifte’
  • ‘Renovatiejaar’, let hierbij op de beschrijving in de methodiek
  • ‘installatiejaar mechanische ventilatie’
Producten:Vabi-Assets-:Energie:Het-Nader-Voorschrift-en-datakwaliteit

Figuur 1: De functie renoveren is volledig uitgebreid met de invoervelden voor het Nader Voorschrift.

Maatwerkadvies met conversie terug naar ISSO 82.2

Maatwerkadvies is een onderdeel van Vabi EPA-W en wordt standaard meegeleverd in Vabi Assets Energie. Met de komst van de nieuwe wet- en regelgeving is vanuit de overheid besloten om het maatwerkadvies (ISSO 82.2) niet om te zetten naar het Nader Voorschrift. Dit houdt in dat het maatwerkadvies wordt berekend op basis van de invoer conform de ISSO 82.2 en niet overeenkomt met de invoer van het Nader Voorschrift in de software.

Om maatwerkadvies op te stellen zonder dat u zelf de woningen opnieuw invoert, converteren wij op de achtergrond uw invoer terug naar de ISSO 82.2. Lees op de pagina van Vabi EPA-W 5.12 meer over het maatwerkadvies met conversie terug naar ISSO 82.2

Het opname en mutatieformulier

Het opname- en mutatieformulier zijn gelijk gesteld aan het opnameformulier van ISSO.

Update trainingen Vabi Assets Energie

Schrijf u in voor één van de update trainingen van Vabi Assets Energie. Deze training staat volledig in het teken van het Nader Voorschrift en wat daardoor wijzigt in de software. Schrijf u hier in voor een training bij ons op kantoor of neem contact met ons op voor een incompany training.

Gerelateerde artikelen

25 maart 2024
Maatwerkadvies gebruiken voor de investeringssubsidie DUMAVA

Is jouw vastgoed in Nederland eigendom van een maatschappelijke instelling? Dan kan je in aanmerking komen voor subsidie voor het verduurzamen van het maatschappelijk...

21 maart 2024
WWS-veranderingen door Wet betaalbare huur

De Tweede Kamer zal de komende tijd het wetsvoorstel betaalbare huur van minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening bespreken. Het doel...

20 februari 2024
Gebouwcomplex invoeren met warmteverlies ISSO 51

In de laatste (3.10.1) versie van Vabi Elements is de invoer veranderd van afgiftesystemen en zones als je rekent volgens de warmteverlies ISSO 51...