Snel duurzaamheidsmaatregelen koppelen aan je meerjarenonderhoudsbegroting

Delft, 25 oktober 2018 – Veel corporaties zijn volop bezig met het verduurzamen van woningen. Vaak worden de duurzaamheidsmaatregelen gekoppeld aan zogenaamde natuurlijke momenten, namelijk de onderhouds- en renovatiemomenten die zijn benoemd in de meerjarenonderhoudsbegroting. Dat kan een lastig proces zijn omdat de duurzaamheidsmaatregelen meestal worden gemaakt in Vabi Assets Energie en de onderhoudsbegroting gemaakt wordt in MJOP software. Een match is daardoor niet altijd even makkelijk te maken. Vabi en Ibis helpen je vanaf nu daarbij, door de duurzaamheidsplannen vanuit Vabi Assets Energie via een slimme export en import snel te koppelen aan de meerjarenonderhoudsbegroting in IBIS-MAIN.

Exporteren en importeren

Vabi en Ibis hebben samen een slimme werkwijze ontwikkeld, waarbij onder meer alle uit te voeren duurzaamheidsmaatregelen voor honderden of duizenden woningen direct aan de juiste complexen worden toegekend en correct worden gecodeerd. Hiermee wordt het heel eenvoudig om de duurzaamheidsmaatregelen die voortkomen uit de Energieplannen in Vabi Assets Energie te koppelen aan de maatregelen die al in de onderhoudsbegroting zijn opgenomen.  Als corporatie moet je natuurlijk nog steeds zelf beslissen wat de impact is van de gekozen duurzaamheidsmaatregelen op de verdere onderhoudsbegroting.

Wil je weten hoe dat in zijn werk gaat? Bekijk dan onderstaande tutorial. Hierin vertellen we stap voor stap hoe je de maatregelen uit de energieplannen snel in IBIS-MAIN zet. Heb je hier nog vragen over? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Gerelateerde artikelen

01 augustus 2022
Eerste versie software maatwerkadvies in september

Momenteel wordt er hard gewerkt vanuit de overheid, onder vlag van ISSO en RVO, aan de diverse aspecten van een volledig maatwerk advies. Vanuit...

15 juli 2022
Sneakpreview 9.1: Representatieve woningen registreren

Als er veel woningen zijn die op elkaar lijken, is het mogelijk om deze – onder voorwaarden – als representatief te beschouwen. Dit heeft...

14 juli 2022
Wijzigingen in de norm en het opnameprotocol

Na een lange periode waarin je met de bèta versie kon wennen aan de nieuwe norm, is deze per 1 juni dan ook echt...