Deze sessies over CO2-neutraal in 2050 mag je niet missen op de Corporatiedag

Delft, 28 maart 2018 – In 2050 moet het bezit van alle corporaties CO2-neutraal zijn. Dat lijkt ver weg, maar om dat te halen moet je nu al aan de slag. Maar hoe doe je dat? De eerste stap is het invullen van de Routekaart van Aedes. Wil je weten wat de volgende stappen zijn? Kom dan naar de Corporatiedag op 31 mei a.s. Wij vertellen vanuit verschillende invalshoeken, van strategisch tot operationeel, hoe je je stap voor stap voorbereidt op deze opgave.

Samen werken aan een nieuw klimaatakkoord

Corporaties staan voor een immense opgave. CO2-neutraal woningbezit in 2050. De overheid stelt hoge eisen aan woningcorporaties. Een rol in de voorhoede. In 2018 nog verschijnt het nieuwe Klimaatakkoord.

Diederik Samsom, voorzitter van de klimaattafel gebouwde omgeving, gaat tijdens de Corporatiedag  onder voorzitterschap van Dyon Noy van Atriensis in gesprek met woningcorporaties, zodat hij nog beter zicht krijgt op de dilemma’s en ambities van de sector.

Lees meer over deze sessie

 

De energetische MJOP voor woningcorporaties

De MJOP is een geweldig instrument. Waarom? In dit plan worden alle beleidskeuzes vertaald naar concrete acties. En dat is precies wat je nodig hebt bij het verduurzamen van het vastgoed. Van Routekaart CO2 neutraal naar concrete uitvoering. Tijdens de Corporatiedag krijg je concrete tips om tot een uitvoerbare energetische MJOP te komen.

Lees meer over deze sessie

 

BENG? Wat gaat er veranderen?

Nieuwe vormen van energieopwekking vragen om een nieuwe methodiek; in 2020 zal daarom een nieuwe bepalingsmethode voor de energieprestatie ingaan: de NTA8800. Hierbij wordt afgestapt van de huidige Energie-index en wordt overgegaan naar de indicatoren kWh/m2/jaar. Wil je weten wat er gaat veranderen? Kom dan naar de Corporatiedag!

Lees meer over deze sessie

Meer informatie

Bekijk het gehele programma en een beschrijving van alle kennissessies op de website van de Corporatiedag of schrijf je direct in.

Gerelateerde artikelen

18 november 2021
Dit is de releaseplanning van Vabi EPA

In november hebben we de laatste maandelijkse versie van Vabi EPA gereleased.  In december brengen we geen nieuwe versie uit. In de eerste werkweek...

17 november 2021
4 vragen over het maatwerkadvies

Bij Vabi krijgen we veel vragen over het maatwerkadvies in Vabi EPA. Het maatwerkadviesrapport werd en wordt veel gebruikt door onze klanten. Op dit...

17 november 2021
Installatie gebruiken in meerdere rekenzones

Het is mogelijk dat een rekenzone de gekoppelde installatie, of onderdelen daarvan, deelt met andere rekenzones. Dit kan handig zijn wanneer er bijvoorbeeld maar...