Deze sessies over CO2-neutraal in 2050 mag je niet missen op de Corporatiedag

Delft, 28 maart 2018 – In 2050 moet het bezit van alle corporaties CO2-neutraal zijn. Dat lijkt ver weg, maar om dat te halen moet je nu al aan de slag. Maar hoe doe je dat? De eerste stap is het invullen van de Routekaart van Aedes. Wil je weten wat de volgende stappen zijn? Kom dan naar de Corporatiedag op 31 mei a.s. Wij vertellen vanuit verschillende invalshoeken, van strategisch tot operationeel, hoe je je stap voor stap voorbereidt op deze opgave.

Samen werken aan een nieuw klimaatakkoord

Corporaties staan voor een immense opgave. CO2-neutraal woningbezit in 2050. De overheid stelt hoge eisen aan woningcorporaties. Een rol in de voorhoede. In 2018 nog verschijnt het nieuwe Klimaatakkoord.

Diederik Samsom, voorzitter van de klimaattafel gebouwde omgeving, gaat tijdens de Corporatiedag  onder voorzitterschap van Dyon Noy van Atriensis in gesprek met woningcorporaties, zodat hij nog beter zicht krijgt op de dilemma’s en ambities van de sector.

Lees meer over deze sessie

 

De energetische MJOP voor woningcorporaties

De MJOP is een geweldig instrument. Waarom? In dit plan worden alle beleidskeuzes vertaald naar concrete acties. En dat is precies wat je nodig hebt bij het verduurzamen van het vastgoed. Van Routekaart CO2 neutraal naar concrete uitvoering. Tijdens de Corporatiedag krijg je concrete tips om tot een uitvoerbare energetische MJOP te komen.

Lees meer over deze sessie

 

BENG? Wat gaat er veranderen?

Nieuwe vormen van energieopwekking vragen om een nieuwe methodiek; in 2020 zal daarom een nieuwe bepalingsmethode voor de energieprestatie ingaan: de NTA8800. Hierbij wordt afgestapt van de huidige Energie-index en wordt overgegaan naar de indicatoren kWh/m2/jaar. Wil je weten wat er gaat veranderen? Kom dan naar de Corporatiedag!

Lees meer over deze sessie

Meer informatie

Bekijk het gehele programma en een beschrijving van alle kennissessies op de website van de Corporatiedag of schrijf je direct in.

Gerelateerde artikelen

30 april 2021
Standaardwaarden voor woningisolatie: het nieuwe sturingsmiddel

Op 18 maart jl. heeft Demissionair Minister Ollongren een nieuw sturingsmiddel voor verduurzaming van woningen geïntroduceerd: de Standaardwaarden. Dit is één van de afspraken...

29 april 2021
Snel je NTA 8800 labels digitaal opnemen met Movin U

Wil jij je NTA 8800 labels digitaal opnemen? Met de oplossing van onze partner Movin’U Neem je alle benodigde gegevens met een handige app digitaal op locatie...

07 april 2021
Een sneakpreview van de eerste onderwerpen tijdens de Corporatiedag

De Ortec Finance en Vabi Corporatiedag komt er weer aan. De Corporatiedag is al jaren één van de leukste en best bezochte event voor...