Routekaart CO2 neutraal 2050 beschikbaar in Vabi Assets Energie

Delft, 30 januari 2018 – In 2021 een gemiddeld label B, en in 2050 alle woningen CO2 neutraal. Dat is de afspraak die Aedes namens de woningcorporaties heeft gemaakt. 2018 is het jaar dat elke corporatie een eigen plan van aanpak maakt met als doel het realiseren van CO2-neutraliteit in 2050. Aedes heeft hiervoor, samen met Atrivé, de Routekaart CO2 neutraal 2050 opgesteld.

De Routekaart geeft inzicht in hoeveel CO2-uitstoot een corporatie op eigen kracht kan reduceren en hoe groot de restopgave is waarvoor je nog een oplossing zoekt met partners. Het invullen van de routekaart helpt om nutteloze investeringen op korte termijn te voorkomen.

Routekaart

De routekaart geeft vier globale maatregelpakketten aan die gekozen kunnen worden om de doelstelling in 2050 te behalen, te weten:

  • Maximaal isoleren in de bestaande schil: gevel, dak, vloer en glas.
  • Extra isoleren bovenop de mogelijkheden van de bestaande schil (extra ‘jas’ om de woning heen).
  • Maximaal isoleren in de bestaande schil en het dak voorzien van zonnepanelen.
  • (Om)bouwen tot nul-op-de-meterwoningen.

Daarnaast geeft het inzicht in het benodigde budget om deze maatregelpakketten te realiseren en in de hoeveelheid CO2-uitstoot die de corporatie hiermee bespaart.

Reken de maatregelen door in Vabi Assets Energie

De eerste versie van de routekaart is bedoeld om corporaties te laten oefenen met de routekaart. Werk je met de module Energieplannen in Vabi Assets Energie? Dan helpen we je hiermee. Wij hebben de maatregelen namelijk alvast voor je klaargezet. Het enige wat je hoeft te doen is deze maatregelenpakketten in Vabi Assets Energie te importeren en deze op de gewenste complexen toe te passen. Zo kun je meteen spelen met de pakketten en de effecten inzien, specifiek voor je eigen voorraad.

Download de maatregelpakketen
(hiervoor dien je in te loggen op de support pagina)

Heb je de routekaart CO2 neutraal 2050 nog niet in bezit? Vraag deze dan aan bij Aedes

Heb je vragen en/of opmerkingen over de maatregelenpakketten in Vabi Assets Energie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Gerelateerde artikelen

26 oktober 2023
Maak handig gebruik van het kostenkentallen platform Digipesis

De prijzen van verduurzaming kunnen soms hoog oplopen. Gelukkig kan er op termijn ook veel geld bespaard worden met de verduurzamingsmaatregelen. Door te vergelijken...

24 oktober 2023
Hoe geef je het totaalverbruik van een heel jaar op in een maatwerkadvies?

In Vabi EPA Maatwerkadvies is het sinds versie 10.0 mogelijk om het totaalverbruik van een heel jaar op te geven. Dit kan gebruikt worden...

24 oktober 2023
Wanneer is het handig om de rekenknop in Vabi EPA en Vabi Assets te gebruiken?

Als je een object geopend hebt in Vabi EPA of Vabi Assets Energie, dan zijn de huidige rekenresultaten, linksonder in het blauwe vlakje zichtbaar....