EPA-W bestanden eenvoudig importeren in Vabi Assets Energie

Delft, 21 december 2016 – In Vabi Assets Energie heb je de mogelijkheid om Vabi EPA-W bestanden in te lezen en de gegevens over te nemen in de database. Dat kan voor één EPA-W bestand, maar ook met een aantal EPA-W bestanden tegelijkertijd. Dit is bijvoorbeeld praktisch als woningen door een externe partij zijn opgenomen in EPA-W en je de gegevens van het ene naar het andere programma wilt overzetten. Daarvoor doorloop je eenvoudig 4 stappen, die wij in een tutorial kort behandelen.

  • Stap 1: selecteer een Vabi EPA-W bestand(en)
  • Stap 2: bepaal wat er dient te gebeuren als het adres al voorkomt in de database
  • Stap 3: maak gebruik van de constructiebibliotheek in Vabi Assets Energie
  • Stap 4: selecteer of je gebruik wilt maken van de WWS- en huurgegevens uit Vabi Assets Energie

Na het importeren krijg je een overzicht te zien in de vorm van een logboek. Hierin zijn de acties vermeld die bij het importeren zijn uitgevoerd. Zo zie je in één oogopslag of alle gewenste woningen zijn geïmporteerd.

Let op

De voorkeur gaat er naar uit dat de adviseur direct werkt in Vabi Assets Energie. Hiervoor kun je een externe gebruiker toegang geven tot deelvoorraden met specifieke rollen en rechten. Is dit niet wenselijk, exporteer dan een Vabi EPA-W bestand en laat dit bestand bewerken door de adviseur. Hierdoor blijven bijvoorbeeld vhe- en complexnummers op de achtergrond in het Vabi EPA-W bestand behouden.

Het kan voorkomen dat een adviseur een nieuw Vabi EPA-W bestand aanmaakt in plaats van een uit Vabi Assets Energie geëxporteerd bestand aanpast. Als je dit bestand inleest en kiest voor vervangen in Vabi Assets Energie, dan worden onder andere de vhe- en complexnummers overschreven met lege velden. Dit komt doordat Vabi EPA-W deze invoermogelijkheid niet kent. Je lost dit eenvoudig op door dit na het importeren aan te passen in het tabblad adresgegevens in Vabi Assets Energie of door een CSV-import uit te voeren voor meerdere woningen tegelijk.

Werk je met een externe adviseur die de database beheerd? Overleg dan altijd deze handelingen voordat je Vabi EPA-W bestanden gaat importeren.

Meer informatie

Heb je nog vragen over Vabi Assets Energie of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Gerelateerde artikelen

23 november 2023
Sturen op CO₂ met Vabi

Als markt ontwikkelen we de laatste jaren ontzettend hard op gebied van duurzaamheid. De discussie wordt gedurende jaren gevoerd over wat duurzaamheid nou eigenlijk...

26 oktober 2023
Maak handig gebruik van het kostenkentallen platform Digipesis

De prijzen van verduurzaming kunnen soms hoog oplopen. Gelukkig kan er op termijn ook veel geld bespaard worden met de verduurzamingsmaatregelen. Door te vergelijken...

24 oktober 2023
Hoe geef je het totaalverbruik van een heel jaar op in een maatwerkadvies?

In Vabi EPA Maatwerkadvies is het sinds versie 10.0 mogelijk om het totaalverbruik van een heel jaar op te geven. Dit kan gebruikt worden...