Complexbeleid voor de hele organisatie beschikbaar in AM

screenshot AM

Delft, 29 juni 2017 – AM, de software oplossing voor assetmanagement van Ortec Finance en Vabi wordt uitgebreid met innovatieve functionaliteit. De kern van assetmanagement is het bepalen van optimaal complexbeleid. Als het complexbeleid is vastgesteld, is het noodzakelijk om dit toegankelijk te maken voor de hele organisatie. Zo moet bijvoorbeeld een verhuurmedewerker bij een mutatie eenvoudig kunnen opzoeken of een woning verkocht of verhuurd moet worden.

Complexbeleid in 3D

Om dit mogelijk te maken biedt de software nu de mogelijkheid om het complexbeleid in de vorm van complexplannen te ontsluiten naar de rest van de organisatie. De getoonde beleidsinformatie kan in deze plannen worden verrijkt met een set actuele gegevens zoals de actuele huur, enkele kwaliteitsaspecten en foto’s. Er wordt een koppeling gelegd met het primair systeem waardoor de informatie altijd actueel is. Alle medewerkers van de organisatie kunnen inloggen om op elk gewenst moment het complexbeleid en –informatie in te zien. Bovendien toont AM complexen op een kaart in 3D. Deze nieuwe weergave maakt het vinden van relevante vastgoedinformatie aantrekkelijk en toegankelijk.

AM is een cloud oplossing, waarop je met een vaste computer,  laptop, tablet of smartphone kunt inloggen. Hierdoor kunnen alle medewerkers voortdurend beschikken over de juiste informatie voor het uitvoeren van hun werkzaamheden.

4 stappen

De nieuwe 3D functionaliteit voor complexplannen is standaard onderdeel van AM en is nu beschikbaar voor demonstraties. Het is een waardevolle aanvulling op de bestaande mogelijkheden van AM: in vier eenvoudige stappen naar een beter complexbeleid:

  1. Stel kaders op en toets in één oogopslag het vastgoedbeleid  aan de kaders
  2. Analyseer en vergelijk complexprestaties, zowel financieel als maatschappelijk
  3. Vergelijk het effect van aangepast beleid op complex- en portefeuilleniveau
  4. Stel het complexbeleid vast en stel de complexplannen beschikbaar voor de organisatie via de aantrekkelijke 3D weergave

“Met AM zullen we het assetmanagement binnen AlleeWonen verder professionaliseren. We hebben nu een mooie tool die de strategie met de operatie weet te verbinden en dit voor iedereen inzichtelijk maakt. We kunnen allerlei analyses maken op de portefeuille waarbij we zowel inzicht krijgen in de maatschappelijke als financiële prestaties per complex. De volgende stap is het inzetten van AM bij teamsessies met verhuur- en onderhoudsmedewerkers. Met de uitkomsten van deze sessies berekenen we in AM alternatieve scenario’s om tot een optimale inzet van onze middelen te komen”.

Joyce Snepvangers, Assetmanager bij AlleeWonen

Bekijk alle functionaliteiten van AM en vraag een demo aan

“We zijn erg trots op de nieuwe 3D-functionaliteit in AM. Het is een verrijking voor ieder complexplan en draagt bij aan het communiceren van complexbeleid binnen de corporatie. De functionaliteit is een goed voorbeeld van de toegevoegde waarde van de samenwerking tussen Ortec Finance en Vabi voor corporaties. We combineren onze kennis van financiële sturing en vastgoedsturing met de kennis van Vabi over de 3D presentatie van vastgoeddata.”

Annique Verkoeijen, Senior Consultant bij Ortec Finance

Gerelateerde artikelen

29 juni 2020
Zo lever je je gegevens aan voor de Aedes benchmark Duurzaamheid en Technische Woningkwaliteit (SHAERE)

Sinds 1 juni kun je de gegevens voor de Aedes Benchmark Duurzaamheid en Technische Woningkwaliteit weer aanleveren. Dit kan nog tot 31 juli a.s....

02 juni 2020
Conversie NTA 8800: in 4 stappen van EI naar EP

Over een half jaar berekenen we de energieprestatie van een gebouw met behulp van de NTA 8800. We gaan dan van over van EI...

31 maart 2020
4 tips om nu al rekening te houden met de NTA 8800

Op 1 januari 2021 gaat de NTA 8800 in. Hoewel dit nog ver weg lijkt, komt voor iedereen de voorbereiding hierop steeds dichterbij. Veel...