Actium toont woonlasten aan nieuwe huurders

Delft, 29 november 2018  – Sinds kort toont Actium een betaalbaarheidsadvies van een woning op hun website. Hiermee krijgen potentiële huurders direct inzicht in de totale woonlasten van een woning en of deze past binnen hun budget. Hiermee kunnen ze een  passende woonkeuze maken. Betaalbaarheid is één van de speerpunten van het beleid van Actium. Een goed, betaalbaar huis, dat past bij wie je bent en wat je nodig hebt; dat wil Actium aan haar potentiële huurders bieden. Goed inzicht bieden in de huur- en energiekosten past hierbij.

Koppeling met WoningNet

Actium is de eerste corporatie die samen met WoningNet een koppeling met het woonruimteverdeelsysteem heeft gerealiseerd. Dit gebeurt via de module Vabi Assets Energie & Woonlasten. Zodra een woningzoekende is ingelogd wordt de indicatie berekend op basis van de persoonlijke situatie van de woningzoekende in combinatie met de gegevens van de woning. Hierin worden onder andere de inkomens en gezinssamenstelling meegenomen, maar bijvoorbeeld ook het energielabel van de woning. De woningzoekende krijgt dan direct een advies of de woning voor hem of haar betaalbaar is en kan op basis daarvan weloverwogen een besluit nemen om wel of niet op de woning te reageren.

 Betaalbare thuisbasis voor iedereen

“Elke huurder is uniek. Heeft zijn eigen kwaliteiten, wensen en behoeften. De één is actief in de buurt, een ander liever op zichzelf. Wat veel van onze huurders gemeen hebben is een bescheiden inkomen en daarmee de behoefte aan een betaalbare woning. Zodat ze goed kunnen wonen en prettig kunnen leven,” aldus Actium in hun jaarplan.

“Met het tonen van de woonlasten en een betaalbaarheidsadvies kunnen we echt iets betekenen voor onze potentiële huurders. Door bij het kiezen van een nieuwe woning direct inzicht te geven in de betaalbaarheidsrisico’s, voorkomen we schulden en geldproblemen. Zo kunnen we onze huurder écht een goed, betaalbaar huis bieden.”

Meer informatie over woonlasten

Benieuwd hoe dit er in de praktijk uitziet of wil je met jouw corporatie zelf aan de slag met woonlasten?  Neem dan contact met ons op of bekijk onze woonlastenpagina. Wij helpen je graag verder.

Gerelateerde artikelen

12 juli 2024
Vraag het Esther: een nieuwe optie in VA100 Leidingnetberekening

VA100 Leidingnetberekening is sinds versie 11.60 uitgebreid met een mooie functie die in (de huidige) versie 11.62 weer aangevuld is. Deze functie zorgt ervoor...

09 juli 2024
De Ψ (psi)-waarde. De lineaire koudebrug tussen het glas en het kozijn.

Een veld waar we veel vragen over krijgen is de Ψ (psi)-waarde. Je kan het vinden onder hulpmiddelen >> constructies bij je ramen. Wat...

06 juli 2024
Veel gestelde vragen Vabi Elements

Ben je nieuw met Vabi Elements en/of loop je tegen problemen aan? In dit artikel kijken we naar de meest voorkomende vragen van andere...