Actium toont woonlasten aan nieuwe huurders

Delft, 29 november 2018  – Sinds kort toont Actium een betaalbaarheidsadvies van een woning op hun website. Hiermee krijgen potentiële huurders direct inzicht in de totale woonlasten van een woning en of deze past binnen hun budget. Hiermee kunnen ze een  passende woonkeuze maken. Betaalbaarheid is één van de speerpunten van het beleid van Actium. Een goed, betaalbaar huis, dat past bij wie je bent en wat je nodig hebt; dat wil Actium aan haar potentiële huurders bieden. Goed inzicht bieden in de huur- en energiekosten past hierbij.

Koppeling met WoningNet

Actium is de eerste corporatie die samen met WoningNet een koppeling met het woonruimteverdeelsysteem heeft gerealiseerd. Dit gebeurt via de module Vabi Assets Energie & Woonlasten. Zodra een woningzoekende is ingelogd wordt de indicatie berekend op basis van de persoonlijke situatie van de woningzoekende in combinatie met de gegevens van de woning. Hierin worden onder andere de inkomens en gezinssamenstelling meegenomen, maar bijvoorbeeld ook het energielabel van de woning. De woningzoekende krijgt dan direct een advies of de woning voor hem of haar betaalbaar is en kan op basis daarvan weloverwogen een besluit nemen om wel of niet op de woning te reageren.

 Betaalbare thuisbasis voor iedereen

“Elke huurder is uniek. Heeft zijn eigen kwaliteiten, wensen en behoeften. De één is actief in de buurt, een ander liever op zichzelf. Wat veel van onze huurders gemeen hebben is een bescheiden inkomen en daarmee de behoefte aan een betaalbare woning. Zodat ze goed kunnen wonen en prettig kunnen leven,” aldus Actium in hun jaarplan.

“Met het tonen van de woonlasten en een betaalbaarheidsadvies kunnen we echt iets betekenen voor onze potentiële huurders. Door bij het kiezen van een nieuwe woning direct inzicht te geven in de betaalbaarheidsrisico’s, voorkomen we schulden en geldproblemen. Zo kunnen we onze huurder écht een goed, betaalbaar huis bieden.”

Meer informatie over woonlasten

Benieuwd hoe dit er in de praktijk uitziet of wil je met jouw corporatie zelf aan de slag met woonlasten?  Neem dan contact met ons op of bekijk onze woonlastenpagina. Wij helpen je graag verder.

Gerelateerde artikelen

16 november 2023
Vabi komt met de module Daglichtfactor

Met de nieuwe normen NEN-EN 17037 en NPR 4057 die de berekening volgens NEN 2057 vervangen, wordt het gebruik van hoogwaardige software cruciaal voor...

16 november 2023
Release Vabi Uniforme Omgeving 11.61

Eind vorige maand is de 11.61 versie van UO gereleaset. In deze versie zijn diverse verbeteringen doorgevoerd. Naast een uitgebreidere data-uitwisseling met IFC, kun...

15 november 2023
Vraag het aan Esther: Deze week gaat het over foutmeldingen in Vabi Elements

Veel van de vragen op de servicedesk hebben betrekking op meldingen die door Vabi Elements gegenereerd worden. Ook als de berekening wel is geslaagd...