Actium toont woonlasten aan nieuwe huurders

Delft, 29 november 2018  – Sinds kort toont Actium een betaalbaarheidsadvies van een woning op hun website. Hiermee krijgen potentiële huurders direct inzicht in de totale woonlasten van een woning en of deze past binnen hun budget. Hiermee kunnen ze een  passende woonkeuze maken. Betaalbaarheid is één van de speerpunten van het beleid van Actium. Een goed, betaalbaar huis, dat past bij wie je bent en wat je nodig hebt; dat wil Actium aan haar potentiële huurders bieden. Goed inzicht bieden in de huur- en energiekosten past hierbij.

Koppeling met WoningNet

Actium is de eerste corporatie die samen met WoningNet een koppeling met het woonruimteverdeelsysteem heeft gerealiseerd. Dit gebeurt via de module Vabi Assets Energie & Woonlasten. Zodra een woningzoekende is ingelogd wordt de indicatie berekend op basis van de persoonlijke situatie van de woningzoekende in combinatie met de gegevens van de woning. Hierin worden onder andere de inkomens en gezinssamenstelling meegenomen, maar bijvoorbeeld ook het energielabel van de woning. De woningzoekende krijgt dan direct een advies of de woning voor hem of haar betaalbaar is en kan op basis daarvan weloverwogen een besluit nemen om wel of niet op de woning te reageren.

 Betaalbare thuisbasis voor iedereen

“Elke huurder is uniek. Heeft zijn eigen kwaliteiten, wensen en behoeften. De één is actief in de buurt, een ander liever op zichzelf. Wat veel van onze huurders gemeen hebben is een bescheiden inkomen en daarmee de behoefte aan een betaalbare woning. Zodat ze goed kunnen wonen en prettig kunnen leven,” aldus Actium in hun jaarplan.

“Met het tonen van de woonlasten en een betaalbaarheidsadvies kunnen we echt iets betekenen voor onze potentiële huurders. Door bij het kiezen van een nieuwe woning direct inzicht te geven in de betaalbaarheidsrisico’s, voorkomen we schulden en geldproblemen. Zo kunnen we onze huurder écht een goed, betaalbaar huis bieden.”

Meer informatie over woonlasten

Benieuwd hoe dit er in de praktijk uitziet of wil je met jouw corporatie zelf aan de slag met woonlasten?  Neem dan contact met ons op of bekijk onze woonlastenpagina. Wij helpen je graag verder.

Gerelateerde artikelen

30 april 2021
Standaardwaarden voor woningisolatie: het nieuwe sturingsmiddel

Op 18 maart jl. heeft Demissionair Minister Ollongren een nieuw sturingsmiddel voor verduurzaming van woningen geïntroduceerd: de Standaardwaarden. Dit is één van de afspraken...

29 april 2021
Snel je NTA 8800 labels digitaal opnemen met Movin U

Wil jij je NTA 8800 labels digitaal opnemen? Met de oplossing van onze partner Movin’U Neem je alle benodigde gegevens met een handige app digitaal op locatie...

20 april 2021
Circulatieleiding tekenen: verder uitgelegd

In het nieuwsartikel ‘Waar kan ik op letten bij het tekenen van een circulatieleiding?’ werd in het kort uitgelegd hoe circulatie van tapwater aangesloten...