Nieuw in Vabi UO 10.30

Kregen Vabi Uniforme Omgeving stroming modules (Leidingnet, Gasleiding, Tapwater, Luchtkanalen en Hemel- en vuilwaterafvoer) najaar 2015 al een complete nieuwe ‘look and feel’ en verbeterde workflow. Nu zijn daar in versie 10.3 nog eens aan toegevoegd: vele nieuwe functionaliteiten, uitgebreide invoermogelijkheden, diverse klantwensen en niet onbelangrijk verbeterde performance! In versie 10.3 (april 2016) staan gemak, flexibiliteit en snelheid centraal.

Ringleiding aansluiten

Het aansluiten van de circulatieleiding in het stromingsprogramma Leidingnet is verbeterd. Het programma zal nu, indien gewenst, de kortste weg tekenen. Dit gebeurt in plaats van aansluiten conform het isometrische schema (met behulp van extra bochten).

ringleiding10_3

Uw eigen startpunt kiezen

In de Vabi UO stromingmodules is de eerste leiding automatisch de startleiding. Dit wordt aangegeven door middel van een pomp of ventilator. Vanaf versie 10.3 kunt u zelf de startleiding kiezen, waarop de ventilator/pomp wordt aangebracht.

startpunt210_3

startpunt10_3

Automatische back-ups

Bij zwaardere commando’s (zoals kopiëren en splitsen) wordt automatisch een back-up van uw project gemaakt. Er worden maximaal 100 back-up files bijgehouden waar u naar terug kunt keren. U vindt ze in de map \vabi_uo\backup. Voor u de back-up file opent, slaat u deze elders op en opent het bestand in het programma als een nieuw project.

Exporteren naar DXF

Het exporteren naar een DXF-file is terug van weg geweest! In het verleden kon u bij een 3D aanzicht kiezen voor de optie exporteer naar DXF (deze optie is terug van weggeweest). U vindt naast de 3D aanzicht knop nu ook een DXF icoon voor een directe export vanuit het tekenscherm.

exportdxf10_3

Kleurenpalet

Het instellen van uw kleurpatroon binnen de Vabi Uniforme Omgeving stromingmodules was al mogelijk in het opstartmenu. Vanaf versie 10.3 vindt u rechts bovenin de titelbalk een nieuw icoon, het kleurenpalet. Hiermee past u de kleuren eenvoudig aan, zodat u direct in de applicatie het resultaat ziet. Zo realiseert u eenvoudig de meest optimale view.

 kleurenpalet10_3

Map- & printerinstellingen

Het instellen van de locaties voor het opslaan van projectbestanden en van uw printer, kon al in het opstartmenu. Vanaf versie 10.3 vindt u rechts bovenin de titelbalk, naast het kleurenpalet, nog twee nieuwe iconen (zie bovenstaande afbeelding).

Hiermee stelt u eenvoudig de locatie voor het opslaan van uw projectbestanden in en de printer uitvoer.

Najaar 2015 werden alle Vabi UO stromingmodules voorzien van een compleet vernieuwde look-and-feel. Bekijk de video:

 

Effectiever tot een berekening

Met de nieuwe gebruikersinterface werkt u effectiever. U komt stapsgewijs tot een berekening en houdt hiermee het overzicht. U werkt vanaf nu in één scherm en scrolt snel door het 3D scherm. De teken- en invoerfuncties, zoals u die kent, zijn weergegeven met sprekende iconen. En met één druk op de F1 knop komt u direct in de nieuwe online help, waar u met de zoekfunctie snel een antwoord op uw vraag vindt.

Herkenbaar

Het gebruik van de modules blijft zoals u die gewend bent. De nieuwe gebruikersinterface is zo opgebouwd dat u het makkelijk herkent en er direct mee aan de slag kan. Benieuwd? Bekijk onderstaande video voor een impressie van de vernieuwde gebruikersinterface.