De Zaligheden

Klanten delen graag hun ervaringen met jou. Ontdek waarom Vabi gekozen wordt én hoe het gebruikt wordt.

“Hadden maar meer bedrijven zo’n goede service!”

Woningstichting de Zaligheden verhuurt, onderhoudt, renoveert en ontwikkelt woonruimten in de Kempen. Met circa 3.500 verhuureenheden zijn ze de grootste verhuurder van de regio.
De woningen bevinden zich verspreid over 19 kerkdorpen, gelegen in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel – De Mierden. Ze bieden een gevarieerd woningaanbod met gezinswoningen, starterswoningen, servicewoningen en appartementen.

Het woningbestand van Woningstichting de Zaligheden bevindt zich op het gebied van energiezuinigheid bij de beste spelers uit het veld. Met een gemiddeld label C bevinden zij zich in de top 10 van woningcorporaties. Toch is er nog veel aandacht aan het verder verbeteren van de energiezuinigheid.

Sinds eind 2009 maakt Woningstichting de Zaligheden gebruik van Vabi Assets Energie voor het beheer van en beleid maken met energielabels. We vragen aan Tom Peters, medewerker vastgoed bij de Zaligheden, hoe zij de software gebruiken.

Allereerst, wat zijn uw dagelijkse werkzaamheden bij de Zaligheden?

Ik ben medewerker vastgoed bij de Zaligheden. Mijn voornaamste werkzaamheden zijn het maken van onderhoudsplannen voor basisscholen. De Zaligheden heeft namelijk een overeenkomst gesloten om het onderhoud van een aantal scholen in de regio Kempen op zich te nemen. Maar op dit moment werk ik ook aan specifieke projecten op het gebied van energiebesparing en energielabels. Zo controleer ik bij mutaties de labels die in het verleden zijn afgemeld. Deze zijn vaak op bouwjaar afgemeld, en ik bezoek de woning dan om alles te controleren. Soms scheelt het uiteindelijk een hele labelstap als je de woning hebt gecontroleerd!

U gebruikt Vabi Assets Energie bij deze werkzaamheden. Hoe zetten jullie de software in?

Alle labels staan in Assets Energie. Wij controleren de woninggegevens en passen ze waar nodig aan bij mutaties en renovaties. Onze energieadviseur meldt ze vervolgens af. Verder gebruiken wij het om bij onderhoudsprojecten de mogelijke maatregelen door te rekenen.

En hoe ervaart u het gebruik van Vabi Assets Energie en de service van Vabi?

Vabi werkt erg makkelijk. In het begin hadden we wat probleempjes omdat de software niet helemaal goed was ingericht. Maar Vabi heeft dit goed opgepakt. Een consultant is bij ons langs geweest en heeft ons advies gegeven over de juiste inrichting. Ook als ik bel of mail wordt ik altijd prima geholpen. Hadden maar meer bedrijven zo’n goede service!

“Vabi werkt erg makkelijk”

Tenslotte, hoe denken jullie Vabi in de toekomst in te gaan zetten?

We werken bij de Zaligheden nog niet met het dashboard van Vabi, maar ik heb het wel gezien en het lijkt me erg handig. Dus dat gaan we in de toekomst oppakken. Verder zijn we bezig met een selectieproces voor ons primair systeem. Als onderdeel van dat traject willen we waarschijnlijk nog wel een koppeling van Vabi Assets Energie met ons primair systeem.