Staedion kiest voor Assets Beleidssimulatie

Klanten delen graag hun ervaringen met jou. Ontdek waarom Vabi gekozen wordt én hoe het gebruikt wordt.

Staedion kiest voor Assets Beleidssimulatie

Staedion gaat haar vastgoedsturing optimaliseren met Assets Beleidssimulatie. Het model wordt door Staedion ingezet om integrale afwegingen maken op het gebied van vastgoed, waarbij zowel de maatschappelijk als financiële bedrijfsdoelen optimaal ingevuld worden.

Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Als woningcorporatie verhuurt Staedion ruim 36.000 woningen en 4.000 overige objecten zoals winkels, bedrijfsruimten en garages in Den Haag en diverse omliggende gemeenten waaronder Pijnacker-Nootdorp, Westland, Delft en Rijswijk.

Het instrument voor de assetmanager

Recentelijk zijn assetmanagers aangesteld die de doelstellingen vanuit de ondernemingsstrategie en het portefeuillemanagement moeten gaan vertalen voor het deel van de voorraad waar zij verantwoordelijk voor zijn.

Assets Beleidssimulatie helpt hen en de overige medewerkers inzicht te krijgen in de huidige en toekomstige staat van het vastgoed. Het helpt bij het simuleren van verschillende beleidsvarianten, toetsen van beleidskeuzes aan gestelde doelstellingen en doorrekenen aan de hand van bewezen rekenmethodieken om zo tot een optimale beleidsvariant te komen. Het vastgestelde beleid kan vervolgens via flexibele dashboards worden gepresenteerd in de organisatie.

Integrale afwegingen maken op het gebied van vastgoedsturing

“Met integrale afwegingen bedoelen we hier enerzijds een goede balans tussen maatschappelijke en financiële doelstellingen en anderzijds een consequente doorvertaling van strategische, naar tactische, naar operationele beslissingen. Afwegingen en keuzes op het gebied van vastgoed moeten op een samenhangende en gestructureerde manier genomen worden. Assets Beleidssimulatie gaat de afdeling Vastgoedsturing hierin faciliteren.” Zegt Sonja Theuws, portefeuillemanager bij Staedion.

Meer informatie

Wilt u ook integrale afwegingen maken op het gebied van vastgoedsturing? Neem dan contact met ons op.