Roycon Installaties biedt integraal advies met Vabi Elements

Klanten delen graag hun ervaringen met jou. Ontdek waarom Vabi gekozen wordt én hoe het gebruikt wordt.

Roycon Installaties vertelt ons over het gebruik en de ervaringen met Vabi Elements.

Roycon Installaties werd door de gebouweigenaar van een groothandel ingeschakeld voor het opstellen van een programma van eisen en bestek voor de uitbreiding van zijn pand. In het programma van eisen was het gebruik van restwarmte uit het koelsysteem opgenomen. Aanvullend werd een voorstel gedaan voor een bivalent systeem met warmtepomp en ketel.

Na een eerste analyse bleek het dak een RC-waarde te hebben van 1,5 m2KW. Wanneer er geen bouwkundige maatregelen werden genomen was een installatie technische meerinvestering door de gebouweigenaar nodig van €80.000,- voor een aanvullende warmteopwekking.

Bjorn van Etten, algemeen directeur van Roycon Installaties vertelt: “Je moet als installateur de adviserende rol naar je toe trekken. Integraal advies bieden en de klant meenemen in zijn gebouw, daarmee kun je toegevoegde waarde creëren en een lange termijn relatie opbouwen”.

“JE MOET ALS INSTALLATEUR DE ADVISERENDE ROL NAAR JE TOE TREKKEN.”

ervaringen met Vabi Elements

Door het voorstel voor een extra investering in de verbetering van de isolatie van het dak, werd een RC-waarde van 5,5 m2KW gerealiseerd. Een slimmer scenario voor de gebouweigenaar, maar met een meerprijs van € 70.000,-. Hoe leg je dat uit?

Een nieuwe installatie plaatsen passend bij de oude situatie zou meer energiekosten, meer onderhoud aan de installaties en meer afschrijving met zich meebrengen dan de investering in de aanpak van het dak. Daar kwam bij dat het dak binnen 5 jaar toch vervangen zou worden. De gebouweigenaar kreeg het benodigde inzicht om een gefundeerde investeringsbeslissing te nemen van €150.000,- op zijn vastgoed.

Vabi Elements, het Gebouwprestatieplatform, geeft u integraal inzicht op bouwkundige en installatie technische aspecten.

Benieuwd naar andere ervaringen met Vabi Elements?

Lees hoe andere klanten hun ervaringen met Vabi Elements delen. Bijvoorbeeld VDR Bouwgroep,  Van Dorp Installaties of neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.