Foutmelding bij het registreren

Ben je bezig met het registeren van je woning of utiliteitsgebouw? Maar loop je ergens tegenaan of krijg je een foutmelding? Dit artikel kan je hierbij helpen! Wij hebben verschillende tips beschreven die jou snel en makkelijk kunnen helpen:

Lege panelen in de geometrie

Bevat de geometrie lege constructiepanelen? Lege constructiepanelen in de geometrie zorgen ervoor dat het monitorbestand niet aangemaakt kan worden en dus ook dat er niet geregistreerd kan worden. Deze lege constructiepanelen zijn in de geometrie te zien als blanco balken van ongeveer 1 centimeter hoog, die van kleur veranderen als je er met je muis overheen gaat. Hieronder staat een voorbeeld van zo’n leeg paneel. Verwijder al de lege panelen die in de geometrie aanwezig zijn.

Lege deelconstructies

Bevatten de bouwdelen in de geometrie lege deelconstructies? Net als lege panelen zorgen lege deelconstructies voor problemen met het registreren. Lege deelconstructies worden niet in het paneel van het bouwdeel weergegeven en kunnen daarom makkelijk over het hoofd gezien worden. Als je een extra deelvlak toevoegt aan een bouwdeel, maar deze vervolgens niet invult dan blijf je deze wel behouden. Hieronder staat een voorbeeld van zo’n lege deelconstructie. Door op de min te drukken verwijder je dit lege deelvlak weer. Dit moet voor alle lege deelconstructies gedaan worden.

Rbw-waarde bij vloeren

Is de Rbw-waarde bij vloeren die grenzen aan een kruipruimte ingevuld? Wanneer je als eerste een vloer aan maakt dan kun je hier nog geen gevel opgeven, aangezien die nog niet aangemaakt zijn. Nadat je vervolgens gevels hebt aangemaakt moet je ook weer terug naar de vloer om de Rbw-waarde in te vullen. Dit wordt vaak vergeten. Check daarom of bij alle vloeren die grenzen aan kruipruimtes een gevel is geselecteerd bij “Rbw-waarde wanden kruipruimte”.

Trema’s of speciale tekens

Zijn er trema’s of andere speciale tekens gebruikt in de invoer? Deze tekens worden niet correct doorgevoerd in het monitorbestand, waardoor je bij het registreren een foutmelding zal krijgen. Schrijf je bijvoorbeeld het woord “ongeïsoleerd” in één van de opmerkingsvelden, dan zal de “ï” een foutmelding veroorzaken. Mocht je een foutmelding over leestekens krijgen, zorg dan dat dit soort tekens niet gebruikt zijn in de vrije invoervelden.

Foutmelding adres

Is het adres goed ingevuld? Krijg je een foutmelding over het adres, check dan als eerste online met behulp van het BAG nummer of deze klopt en goed is ingevuld. Het adres “Voorbeeldstraat 19 A 15” geef je bijvoorbeeld als volgt op:

EP-online account – 401 Unauthorized

Is je EP-Online account up to date? Krijg je een “401 Unauthorized” foutmelding; check dan eerst of je in de software ingelogd bent bij eHerkenning. Ben je ingelogd en krijg je nog steeds deze melding, log dan online bij EP-Online in en controleer of je accountgegevens en ook je NTA 8800 examens correct doorgevoerd zijn. Klopt alles en krijg je nog steeds deze foutmelding, neem dan contact op met EP-Online.

 

Mocht je na het nalopen van de hierboven genoemde punten nog steeds problemen hebben met het registreren; neem dan contact met ons op.

 

 

Gerelateerde artikelen

26 oktober 2023
Maak handig gebruik van het kostenkentallen platform Digipesis

De prijzen van verduurzaming kunnen soms hoog oplopen. Gelukkig kan er op termijn ook veel geld bespaard worden met de verduurzamingsmaatregelen. Door te vergelijken...

24 oktober 2023
Hoe geef je het totaalverbruik van een heel jaar op in een maatwerkadvies?

In Vabi EPA Maatwerkadvies is het sinds versie 10.0 mogelijk om het totaalverbruik van een heel jaar op te geven. Dit kan gebruikt worden...

24 oktober 2023
Wanneer is het handig om de rekenknop in Vabi EPA en Vabi Assets te gebruiken?

Als je een object geopend hebt in Vabi EPA of Vabi Assets Energie, dan zijn de huidige rekenresultaten, linksonder in het blauwe vlakje zichtbaar....