Onzelfstandige woningen, parkeerplaatsen, collectieve objecten gewoon in Vabi Vastgoeddata

In Vabi Vastgoeddata (versie 1.17 – 11 juni 2020) is het niet langer verplicht om de BAG-ID’s in te vullen. Dat maakt het mogelijk om eenheden toe te voegen aan Vabi Vastgoeddata die niet in de BAG voorkomen. Zoals onzelfstandige studentenwoningen, parkeerplaatsen of collectieve objecten.

Oorspronkelijk vonden koppelingen met Vabi Vastgoeddata plaats op basis van het “BAG verblijfsobject ID”. Deze unieke sleutel zorgt ervoor dat data met bestaande systemen uitgewisseld kan worden. Met slimme inzichten uit onze usergroup hebben wij de koppel ID aangepast naar “eenheidsnummer” zodat onzelfstandige eenheden, parkeerplaatsen en collectieve objecten hun plaats in Vabi Vastgoeddata probleemloos vinden. Uiteraard blijft de BAG verblijfsobject ID ook te vinden.

De aanpassingen betekenen in de praktijk het volgende:

  • Het eenheidsnummer moet uniek zijn en is het ID waarop de data wordt opgeslagen i.p.v. het BAG verblijfsobject ID.
  • Het adresniveau in Vabi Vastgoeddata wordt daarmee een aggregatie van de onderliggende eenheden (voor zowel data als documenten).
  • De adreslijst is (op het eenheidsnummer na) verder vrij te bewerken. Je kunt dus zelf handmatig de adressen wijzigen indien dit gewenst is en daar een eigen schrijfstijl voor hanteren (let op dat je bij het importeren van een adreslijst de hele adreslijst overschrijft).
  • Een BAG pand ID zorgt voor een geautomatiseerd 3D-model. Wil je dus een 3D-weergave en de locatie op de kaart zien, zorg dan dat die gevuld is. Bij het ontbreken wordt een standaard afbeelding getoond.

Meer informatie over Vabi Vastgoeddata

 

Gerelateerde artikelen

08 juni 2020
Antwoord op de vragen uit de live demonstratie van Vabi Vastgoeddata

Meer dan 200 corporatiemedewerkers zaten 28 mei klaar voor de online demonstratie van Vabi Vastgoeddata. Ze zagen hoe onze informatiemanagement oplossing corporaties kan helpen...

02 juni 2020
Digital Twins met behulp van laseropnames

Steeds meer corporaties kiezen voor vastgoedbeheer met Digital Twins. Sinds begin dit jaar realiseerde Vabi die al vanaf plattegronden. Maar wat als de plattegrond...

02 juni 2020
Zo zet je eenvoudig je objectgegevens klaar voor de marktwaardebepaling

De marktwaardering 2019 is inmiddels door de meeste corporaties afgerond. Een handtekening van de accountant onder de jaarrekening en een strik erom. Een mooie...