Koppeling tussen Vabi Vastgoeddata en Movin’U een feit

Een cruciale bron van actuele informatie zijn de data uit woninginspecties. Het ordenen en verwerken van deze data is echter vaak een tijdrovend proces. Het gaat van verzameling op locatie tot de verwerking achteraf op kantoor. Dit kan er voor zorgen dat in de tussentijd nog steeds gebruik wordt gemaakt van oude data. Terwijl er nieuwe data voor handen zijn, maar nog niet op de juiste of op een toegankelijke plek zijn vastgelegd.

Data uit woninginspecties direct zichtbaar voor de hele organisatie

Om dit op te lossen, zijn Vabi en Movin’U een samenwerking aangegaan om hun applicaties te koppelen.

Vabi Vastgoeddata is voor inmiddels meer dan 50 woningcorporaties al dé plek om informatie over het vastgoed te verzamelen en op een begrijpelijke en visuele manier te delen met hun organisatie. Belangrijk hierbij is om er voor te zorgen dat de data ook op orde blijft, zodat je in Vabi Vastgoeddata altijd naar de meest actuele gegevens kijkt. Koppelingen met andere systemen spelen hierin een belangrijke rol. De automatische koppeling met de woningopname app van Movin’U zorgt ervoor dat data uit woninginspecties direct landen in Vabi Vastgoeddata en daardoor meteen inzichtelijk zijn voor de gehele organisatie.

Meer dan 200 datavelden automatisch gesynchroniseerd

Met de woningopname app van Movin’U neem je eenvoudig data op tijdens een woninginspectie voor onder andere de volgende thema’s:

  • Inventaris
  • Installaties
  • Object en terrein kenmerken
  • Veiligheid, keuringen
  • WWS (woningwaardering systeem)

De thema’s bevatten samen meer dan 200 relevante datavelden die je met een eenvoudige druk op de knop na het afronden van een woningopname direct doorstuurt naar Vabi Vastgoeddata. Hier wordt de historie netjes bijgehouden, zodat traceerbaar is wanneer de data voor het laatst zijn bijgewerkt. Zo wordt het actueel houden van deze datavelden in Vabi Vastgoeddata nog eenvoudiger. Denk bijvoorbeeld aan het verwerken van de lengte van het aanrechtblad, het aantal toiletten of m2 meters wandtegels in de badkamer, om er maar een paar te noemen.

En het mooie is, deze koppeling is generiek voor alle gebruikers van Vabi Vastgoeddata en Movin’U. Wat betekent dat het aanzetten erg gemakkelijk gaat omdat er geen maatwerk afstemming hoeft plaats te vinden. Letterlijk Plug and Play dus.

Meer informatie

Wil je ook de data uit woninginspecties direct inzichtelijk hebben voor de gehele organisatie en wil je meer informatie over de woningopname app van Movin’U of over Vabi Vastgoeddata? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

31 maart 2020
Inventariseren van vastgoeddata, hoe bepaal je jouw focusgebieden?

In het vorige artikel over vastgoeddata op orde, hebben we het gehad over de vier stappen om je data op orde te krijgen. In...

27 februari 2020
In vier stappen je vastgoeddata op orde

Data en digitalisering zijn hot items in de corporatiesector. Alle neuzen staan dezelfde kant op om één ding heel goed te willen doen; vastgoeddata...

14 juni 2019
Info Support Real Estate services en Vabi bundelen hun krachten

Delft, 14 juni 2019 – Info Support Real Estate Services en Vabi bundelen hun krachten in het leggen van verbindingen binnen het ICT-architectuur landschap...