Welkom bij Vabi Vastgoeddata Support

FAQ

Bekijk hieronder de veel gestelde vragen. Waarschijnlijk kunnen de antwoorden je snel verder helpen.


Installatie
Hoe installeer ik Vabi Vastgoeddata?

Vabi Vastgoeddata is een Cloud applicatie. Er is geen installatie voor nodig.
Wanneer je een account bezit voor Vabi Vastgoeddata is de applicatie via www.vabivastgoeddata.nl te bereiken.

Hoe wijzig ik mijn wachtwoord?

In het menu vind je jouw persoonlijke profiel. Hier kun je met de knop wachtwoord wijzigen een ander wachtwoord opgeven. Vul hiervoor je oude wachtwoord in en tweemaal het nieuwe wachtwoord. Sla de wijziging op en log voortaan in met je nieuwe wachtwoord.

Algemeen
Is het gebruik van Vabi Vastgoeddata veilig?

Ja, veiligheid is topprioriteit voor Vabi Vastgoeddata. Daarom hebben we de meest actuele en betrouwbare beveiligingstechnieken gebruikt. We hosten op het Cloud platform met de hoogste beveiliging en certificering ter wereld. Ook laten we jaarlijks door een erkende instantie een security audit uitvoeren op Vabi Vastgoeddata. Zo voldoen we aan een groot scala internationale en bedrijfsspecifieke nalevingsstandaarden zoals ISO 27001, HIPAA, FedRAMP, SOC 1 en SOC 2. Zie voor meer informatie https://azure.microsoft.com/nl-nl/support/trust-center/.

Ik heb een vraag over Vabi Vastgoeddata, waar kan ik deze stellen?

Vragen over Vabi Vastgoeddata kun je stellen via de ‘helpfunctie’ in het menu. Hiermee komt je vraag direct bij het service team terecht. Heb je jouw persoonlijke profiel ingevuld in Vabi Vastgoeddata? Dan worden jouw gegevens automatisch gevuld bij het stellen van een vraag en hoef je die niet iedere keer in te vullen. Uiteraard kun je ons ook telefonisch bereiken via 015 – 21 33 174 of kun je een email sturen naar vastgoeddata@vabi.nl.

Ik heb een vraag over een BIM-model, waar kan ik deze stellen?

Vragen over BIM-modellen kun je stellen bij de partij die de BIM-modellen heeft getekend.

 

Waarvoor worden de gegevens in mijn persoonlijke profiel gebruikt?
De persoonlijke gegevens die je invult worden gebruikt wanneer je een vraag indient via de helpfunctie in het menu. Je gegevens worden dan automatisch gevuld zodat je deze niet iedere keer hoeft in te vullen en onze collega’s in het service team contact met je op kunnen nemen om je vraag te beantwoorden.

 

Van wie is de data in Vabi Vastgoeddata?

Alle data die je zelf (of derden in opdracht van jou) inbrengt, is en blijft van de corporatie. Je kunt via Vabi Vastgoeddata altijd je data opvragen en exporteren. Wij mogen alleen met uw expliciete toestemming toegang krijgen tot de data, bijvoorbeeld vanuit serviceverlening. Op geaggregeerd niveau (niet op adres te herleiden) en niet herleidbaar tot jou of belanghebbenden mogen we de data gebruiken voor wetenschappelijke onderzoeksdoeleinden.

Updates
Hoe weet ik of ik met de laatste versie van Vabi Vastgoeddata werk?

Met Vabi Vastgoeddata werk je altijd met de meest recente versie. Vabi Vastgoeddata leveren we namelijk als Cloud applicatie. Wanneer er nieuwe functionaliteiten zijn voeren we ‘s nachts een update uit zonder dat je daar last van hebt en kunt je ‘s morgens direct gebruik maken van de nieuwe functionaliteiten.

Hoe weet ik welke nieuwe functionaliteiten er bij zijn gekomen tijdens een update?

Als we een update doorvoeren krijg je bij de eerste keer opstarten onze What’s New te zien. Hierin geven we in een paar afbeeldingen aan wat er is veranderd in de applicatie en waar je dat kunt vinden. De What’s New is op ieder moment terug te vinden in het menu. Een uitgebreidere beschrijving van de nieuwe functionaliteiten vind je in de release notes op de helppagina in het menu.

Zoeken
Ik zoek vaak naar hetzelfde complex, kan mijn zoekopdracht worden onthouden?

Je kunt een zoekopdracht favoriet maken. Onder de zoekbalk in het startscherm worden de vijf meest recente zoekopdrachten getoond. Door het hartje te selecteren maak je de zoekopdracht favoriet en blijft deze in het startscherm onder de zoekbalk staan.

Hoe kan ik zoeken binnen mijn bezit?

In de huidige versie van Vabi Vastgoeddata kan er gezocht worden op adres, complexnummer en op VHE-nummer. Zet één van deze drie in de zoekbalk en selecteer één van de suggesties of druk op enter om een zoekopdracht te starten.

Binnen mijn zoekopdracht zie ik woningen mét en zonder schuine daken, hoe kan dat?

De automatisch gegenereerde 3D-modellen zijn tot stand gekomen door diverse databronnen met elkaar te combineren. Met behulp van algoritmen bepalen we de vorm van de gebouwen. Door het toepassen van extra algoritmen kunnen we vormen steeds nauwkeuriger bepalen, denk daarbij aan de schuine daken, maar ook aan dakkappelen. Dit is enorm veel rekenwerk wat geleidelijk over heel Nederland wordt uitgerold. Het kan dus zo zijn dat sommige woningen nog geen schuin dak hebben en andere wel omdat de extra algoritmen nog niet zijn toegepast op de betreffende woning.

Wij hebben BIM-modellen van het bezit laten maken, waar kan ik die vinden?

Wanneer je een zoekopdracht start zal je altijd eerst de geautomatiseerde 3D-modellen te zien krijgen. Links onderin het scherm zie je een blauw bolletje met daarin een huisje. Wanneer je hierop klikt wordt het BIM-model geladen als dat aanwezig is.

Waarom worden mijn BIM-modellen niet direct geladen bij een zoekopdracht?

BIM-modellen bevatten een grote hoeveelheid data die niet altijd nodig is voor de informatievoorziening. Daarom wordt altijd eerst het geautomatiseerde 3D-model getoond en heb je zelf de keuze om het BIM-model te laden. Zo zorgen we voor een snellere laadtijd van je zoekopdracht.

 

Instellingen
Ik dacht dat Vabi Vastgoeddata 800 datavelden bevat, waarom zie ik die niet allemaal? binnen mijn informatiescherm maar een beperkt aantal categorieën/datavelden, klopt dat?

Binnen Vabi Vastgoeddata kan een beheerder specifieke datavelden (of hele categorieën) verbergen. Deze worden dan niet getoond in het informatiescherm. Veel corporaties beginnen met een kleinere set aan data en breiden die geleidelijk uit om de kwaliteit te waarborgen.

Ik heb bewerkrechten, maar kan sommige datavelden niet bewerken, hoe kan dat?

Sommige datavelden worden gevuld door een automatische koppeling met een ander systeem, zoals bijvoorbeeld EPA-data uit Vabi Assets Energie of beleidskeuzes uit AM van Ortec Finance. Deze velden kun je niet bewerken in Vabi Vastgoeddata, maar dien je aan te passen in de bronapplicatie.

Hoe kan ik een directe link naar een document in Vabi Vastgoeddata maken?

Als je een document hebt opgeslagen in Vabi Vastgoeddata doe je dat bij een bepaald object. In sommige gevallen wil je rechtstreeks naar het document in Vabi Vastgoeddata gaan, bijvoorbeeld vanuit een andere applicatie. Daarvoor hebben we de mogelijkheid geïntroduceerd om zelf een URL te formuleren. De URL vorm je als volgt:

https://www.vabivastgoeddata.nl/?vhe=***&filename=***.extensie

Bij de eerste drie sterretjes (***) vul je het vhe-nummer in. Bij de tweede drie sterretjes (***) vul je de bestandsnaam in. Bij de extensie vul je in of het gaat om .pdf, .jpg. of bijvoorbeeld .png. Ben je al ingelogd in Vabi Vastgoeddata dan zal het document direct zichtbaar zijn. Ben je nog niet ingelogd dan wordt eerst aan je gevraagd om je gebruikersnaam en wachtwoord.

 

e-book vastgoeddata

Contact

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur ons een mail: vastgoeddata@vabi.nl.

Downloads

Vabi Vastgoeddata versie 1.15

De nieuwste versie van Vabi Vastgoeddata is versie 1.15. De nieuwste versie hoef je nooit zelf te downloaden. Vabi Vastgoeddata is een Cloud applicatie. Er is geen installatie voor nodig. Wanneer je een account bezit voor Vabi Vastgoeddata is de applicatie via www.vabivastgoeddata.nl te bereiken.

Blijf op de hoogte

Elke maand delen wij met circa 5000 woningcorporatiemedewerkers onze kennis over de laatste ontwikkelingen op het gebied van wet- & regelgeving, events, handige tips & tricks en software releases. Mis ook niets meer en meld je nu aan voor onze Vabi Assets nieuwsbrief!

Aanmelden voor de nieuwsbrief