Woningbelang kiest voor Vabi Vastgoeddata

Delft, 30 november 2017 – Niet harder, maar slimmer werken is een hot item bij Woningbelang. De bouwvereniging met rond de 3900 huurwoningen uit Valkenswaard gaat in dit kader aan de slag met Vabi Vastgoeddata. Paul Govers (in zijn nieuwe rol als data-analist) vertelt hoe hij het selectieproces heeft doorlopen en waarom Woningbelang heeft gekozen voor deze oplossing.

Woningbelang logo

Een afgewogen keuze

“Uiteraard hebben we als Woningbelang data over ons vastgoed”, begint Paul. “Maar met zekerheid zeggen of die data exact zijn, dat is een andere vraag. Tijd voor actie dus. Om geen overhaaste beslissing te nemen, zijn we ons gaan verdiepen in verschillende mogelijke oplossingen om onze data op orde te krijgen. Om een goede vergelijking te maken hebben we een beslismatrix opgezet. Daarbij hebben we gekeken naar een aantal belangrijke punten:

  • Een plek om alle relevante vastgoeddata te centraliseren
  • Mogelijke koppelingen met andere pakketten (zoals het primair systeem)
  • Mogelijkheden om data te analyseren
  • Ondersteuning van de Multi-inspectie (van Atriensis)
  • Het snel verwerken van mutatiegegevens en actuele tekeningen
  • Gevalideerde data
  • Databeveiliging

Daarna hebben we een demo-omgeving ingericht om te kijken wat prettig werkt voor onze organisatie. In het geval van Vabi Vastgoeddata stonden alle lichten op groen en hebben we de knoop weloverwogen doorgehakt. We beginnen nu met twee stappen:

Stap 1: het verzamelen van de vastgoeddata en het bewaken van de kwaliteit.

Stap 2: het maken van analyse over deze data. Denk daarbij aan analyses om planmatig en dagelijks onderhoud efficiënter in te richten.”

De tip voor andere corporaties

“Wacht niet te lang!” is de tip van Paul voor andere corporaties die aan de slag gaan met het op orde brengen van vastgoeddata. “De voornaamste reden voor ons om hier mee te starten is de toenemende wetgeving en toezicht op kwalitatief goede data. Een voorbeeld daarvan is de NEN2580 oppervlakte die we voor 1 januari 2019 op orde moeten hebben. Maar daarnaast krijg je ook veel vragen uit de organisatie over vastgoedgegevens en willen we ons vastgoed kunnen analyseren. Het is niet meer van deze tijd om collega’s te laten zoeken in het archief of losse Excelbestanden. Ga met de tijd mee, omgaan met data kan tegenwoordig zoveel slimmer.”

Meer informatie

Wil je net als Woningbelang Valkenswaard aan de slag met het op orde brengen van je vastgoeddata of heb je vragen over Vabi Vastgoeddata? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Gerelateerde artikelen

21 juli 2020
Oververhitting: TOjuli eis verhoogd naar 1,20

De afgelopen jaren komen hitteproblemen in woningen steeds vaker in het nieuws. Deels komt dat door de steeds hetere zomers. Een andere oorzaak is...

10 juli 2020
Wat is het effect van de nieuwe labelklassen op jouw voorraad?

Onlangs zijn de nieuwe labelklassen die bij de NTA 8800 horen voor internetconsultatie gepubliceerd. Er is gekozen voor een variant waarbij zo min mogelijk...

01 juli 2020
De geattesteerde software voor de NTA 8800 is beschikbaar

De officieel geattesteerde standalone software voor de NTA 8800 kun je downloaden! Vanaf  nu kun je software officieel gebruiken om berekeningen volgens de NTA...