Woningbelang kiest voor Vabi Vastgoeddata

Delft, 30 november 2017 – Niet harder, maar slimmer werken is een hot item bij Woningbelang. De bouwvereniging met rond de 3900 huurwoningen uit Valkenswaard gaat in dit kader aan de slag met Vabi Vastgoeddata. Paul Govers (in zijn nieuwe rol als data-analist) vertelt hoe hij het selectieproces heeft doorlopen en waarom Woningbelang heeft gekozen voor deze oplossing.

Woningbelang logo

Een afgewogen keuze

“Uiteraard hebben we als Woningbelang data over ons vastgoed”, begint Paul. “Maar met zekerheid zeggen of die data exact zijn, dat is een andere vraag. Tijd voor actie dus. Om geen overhaaste beslissing te nemen, zijn we ons gaan verdiepen in verschillende mogelijke oplossingen om onze data op orde te krijgen. Om een goede vergelijking te maken hebben we een beslismatrix opgezet. Daarbij hebben we gekeken naar een aantal belangrijke punten:

  • Een plek om alle relevante vastgoeddata te centraliseren
  • Mogelijke koppelingen met andere pakketten (zoals het primair systeem)
  • Mogelijkheden om data te analyseren
  • Ondersteuning van de Multi-inspectie (van Atriensis)
  • Het snel verwerken van mutatiegegevens en actuele tekeningen
  • Gevalideerde data
  • Databeveiliging

Daarna hebben we een demo-omgeving ingericht om te kijken wat prettig werkt voor onze organisatie. In het geval van Vabi Vastgoeddata stonden alle lichten op groen en hebben we de knoop weloverwogen doorgehakt. We beginnen nu met twee stappen:

Stap 1: het verzamelen van de vastgoeddata en het bewaken van de kwaliteit.

Stap 2: het maken van analyse over deze data. Denk daarbij aan analyses om planmatig en dagelijks onderhoud efficiënter in te richten.”

De tip voor andere corporaties

“Wacht niet te lang!” is de tip van Paul voor andere corporaties die aan de slag gaan met het op orde brengen van vastgoeddata. “De voornaamste reden voor ons om hier mee te starten is de toenemende wetgeving en toezicht op kwalitatief goede data. Een voorbeeld daarvan is de NEN2580 oppervlakte die we voor 1 januari 2019 op orde moeten hebben. Maar daarnaast krijg je ook veel vragen uit de organisatie over vastgoedgegevens en willen we ons vastgoed kunnen analyseren. Het is niet meer van deze tijd om collega’s te laten zoeken in het archief of losse Excelbestanden. Ga met de tijd mee, omgaan met data kan tegenwoordig zoveel slimmer.”

Meer informatie

Wil je net als Woningbelang Valkenswaard aan de slag met het op orde brengen van je vastgoeddata of heb je vragen over Vabi Vastgoeddata? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Gerelateerde artikelen

30 april 2021
Standaardwaarden voor woningisolatie: het nieuwe sturingsmiddel

Op 18 maart jl. heeft Demissionair Minister Ollongren een nieuw sturingsmiddel voor verduurzaming van woningen geïntroduceerd: de Standaardwaarden. Dit is één van de afspraken...

29 april 2021
Snel je NTA 8800 labels digitaal opnemen met Movin U

Wil jij je NTA 8800 labels digitaal opnemen? Met de oplossing van onze partner Movin’U Neem je alle benodigde gegevens met een handige app digitaal op locatie...

20 april 2021
Circulatieleiding tekenen: verder uitgelegd

In het nieuwsartikel ‘Waar kan ik op letten bij het tekenen van een circulatieleiding?’ werd in het kort uitgelegd hoe circulatie van tapwater aangesloten...