De toegevoegde waarde van BAG voor corporaties

Delft, 25 oktober 2017 – Het gebruik van gegevens uit de BAG (Basisregistraties Adressen en Gebouwen) kan op verschillende plekken binnen de corporatie toegevoegde waarde leveren. Eén van de belangrijkste redenen om met gegevens uit de BAG te werken, is om je datakwaliteit te verbeteren. Zo voorkom je er bijvoorbeeld mee dat adressen op verschillende manieren worden gespeld en dubbel in de administratie terechtkomen.

Daarnaast geeft de BAG unieke datavelden om te communiceren met verschillende partijen. Door bijvoorbeeld het ‘BAG pand ID’ en ‘BAG verblijfsobject ID’ te gebruiken, heb je de mogelijkheid om misverstanden over welk object het precies gaat uit de wereld te helpen.

De gegevens uit de BAG kun je ook gebruiken om andere gegevens te koppelen aan het vastgoed en te tonen op de kaart, zoals we gedaan hebben in Vabi Vastgoeddata.

CORA (Corporatie Referentie Architectuur) noemt de volgende voordelen van BAG:

  • Een efficiëntere invoer en verwerking van gegevens;
  • Het kunnen tonen van objecten op kaarten;
  • Verhoging van de datakwaliteit (o.a. door ontdubbelen);
  • (Kosteloos) gebruik van informatie;
  • Een betere samenwerking met ketenpartners;
  • Verlaging van administratieve lasten als gevolg van centraal gegevensbeheer.

Ga aan de slag met BAG gegevens vanuit Vabi Assets Energie

In de nieuwste versie van Vabi Assets Energie kun je op basis van postcode, huisnummer en toevoeging automatisch het ‘BAG pand ID’ en het ‘BAG verblijfsobject ID’ ophalen. In onderstaande tutorial zie je hoe je dit eenvoudig zelf kunt doen.

 

Meer informatie

Wil je ook aan de slag met nieuwe functionaliteiten in Vabi Assets Energie, download dan de nieuwste versie. Heb je hier nog vragen over, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

 

Gerelateerde artikelen

30 april 2021
Standaardwaarden voor woningisolatie: het nieuwe sturingsmiddel

Op 18 maart jl. heeft Demissionair Minister Ollongren een nieuw sturingsmiddel voor verduurzaming van woningen geïntroduceerd: de Standaardwaarden. Dit is één van de afspraken...

29 april 2021
Snel je NTA 8800 labels digitaal opnemen met Movin U

Wil jij je NTA 8800 labels digitaal opnemen? Met de oplossing van onze partner Movin’U Neem je alle benodigde gegevens met een handige app digitaal op locatie...

20 april 2021
Circulatieleiding tekenen: verder uitgelegd

In het nieuwsartikel ‘Waar kan ik op letten bij het tekenen van een circulatieleiding?’ werd in het kort uitgelegd hoe circulatie van tapwater aangesloten...