Onzelfstandige woningen, parkeerplaatsen, collectieve objecten gewoon in Vabi Vastgoeddata

In Vabi Vastgoeddata (versie 1.17 – 11 juni 2020) is het niet langer verplicht om de BAG-ID’s in te vullen. Dat maakt het mogelijk om eenheden toe te voegen aan Vabi Vastgoeddata die niet in de BAG voorkomen. Zoals onzelfstandige studentenwoningen, parkeerplaatsen of collectieve objecten.

Oorspronkelijk vonden koppelingen met Vabi Vastgoeddata plaats op basis van het “BAG verblijfsobject ID”. Deze unieke sleutel zorgt ervoor dat data met bestaande systemen uitgewisseld kan worden. Met slimme inzichten uit onze usergroup hebben wij de koppel ID aangepast naar “eenheidsnummer” zodat onzelfstandige eenheden, parkeerplaatsen en collectieve objecten hun plaats in Vabi Vastgoeddata probleemloos vinden. Uiteraard blijft de BAG verblijfsobject ID ook te vinden.

De aanpassingen betekenen in de praktijk het volgende:

  • Het eenheidsnummer moet uniek zijn en is het ID waarop de data wordt opgeslagen i.p.v. het BAG verblijfsobject ID.
  • Het adresniveau in Vabi Vastgoeddata wordt daarmee een aggregatie van de onderliggende eenheden (voor zowel data als documenten).
  • De adreslijst is (op het eenheidsnummer na) verder vrij te bewerken. Je kunt dus zelf handmatig de adressen wijzigen indien dit gewenst is en daar een eigen schrijfstijl voor hanteren (let op dat je bij het importeren van een adreslijst de hele adreslijst overschrijft).
  • Een BAG pand ID zorgt voor een geautomatiseerd 3D-model. Wil je dus een 3D-weergave en de locatie op de kaart zien, zorg dan dat die gevuld is. Bij het ontbreken wordt een standaard afbeelding getoond.

Meer informatie over Vabi Vastgoeddata

 

Gerelateerde artikelen

04 oktober 2022
Maatwerkadvies: klimaatfile in de buurt

Het klimaatbestand waarmee je rekent heeft een grote invloed op de resultaten van de berekening. Nationaal zijn er verschillen, terwijl voor het energielabel en...

21 september 2022
De opkomst van het energielabel

Zoals een temperatuuroverschrijdingsberekening staat tot een Vabi Gebouwsimulatie berekening voor onze installatie klanten zo staat het maken van een energielabel gelijk met de Vabi...

20 september 2022
De kracht van samenwerking

Vabi is opgericht door diverse instanties, zoals Rijksgebouwendienst, TU-delft, TU/e, TNO en diverse installatie en adviesbureaus. Omdat Vabi in eerste instantie een vereniging was...