Ontdek de nieuwe functionaliteit van UO 10.80: nieuwe opzet lijsten

Binnenkort komt er weer een nieuwe release aan voor UO. In UO 10.80 hebben we ons volledig gericht op de editable lijsten, die we hebben verbeterd.

De editable lijsten zitten al een aantal jaren in de stromingsprogramma’s. Deze zijn toentertijd ingebouwd, zodat je eenvoudig de omschrijving of andere kleine eigenschappen in de lijsten kan aanpassen. Vanwege beperkingen vanuit Windows moesten de lijsten in blokken worden ingedeeld, wat betekent dat de scrollfunctie ontbrak en je telkens naar een volgend blok moet gaan.

De oude lijsten, waarin de scrollbar goed werkte, zijn in vernieuwde en verbeterde vorm teruggebracht. De blokken zijn verdwenen en je kunt nu eenvoudig naar beneden scrollen. Onder de lijst bevindt zicht een invoerscherm van het geselecteerde item in de lijst. Zodra je iets aanpast, zal dit in de lijst ook worden aangepast.

Oude scherm

Nieuwe scherm

Hoe werkt een editable lijst?

Wanneer je een nieuw project opent, is het invoerscherm nog niet aanwezig. Wanneer je een leiding tekent, verschijnt het invoerscherm, tegelijk met selectie in de lijst. Heb je een net getekend, dan kun je naar het invoerschermpje gaan om bijvoorbeeld de lengte aanpassen. Met <PgUp> of <PgDwn> kun je naar de volgende leiding, terwijl je in hetzelfde invoerveld blijft. De lengte zal in de lijst gelijk aangepast worden. Met de pijltjes kun je gewoon door de invoervelden lopen.

Bij alle overige invoeronderdelen, zoals roosters, staan alleen de meest noodzakelijke items in het invoerscherm onder de lijsten. Maak je via de <+> eerst een rooster aan, dan verschijnt een PopUp scherm met alle invoeritems, die je dan in kunt voeren. In de PopUp kun je ook databank handelingen doen en andere roosters toevoegen. Na het sluiten wordt de lijst weer helemaal up-to-date gemaakt en kun je ook gebruik maken van het invoerscherm onder de lijst.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de editable lijsten? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

07 april 2021
Een sneakpreview van de eerste onderwerpen tijdens de Corporatiedag

De Ortec Finance en Vabi Corporatiedag komt er weer aan. De Corporatiedag is al jaren één van de leukste en best bezochte event voor...

25 maart 2021
Analyse: Labelverschuivingen per woning bij de NTA 8800

Met de komst van de NTA 8800 zijn er ook nieuwe labelklassen gekomen. Via deze Excel kun je op voorraadniveau bekijken wat de labelverschuivingen...

25 maart 2021
Aan de slag met de Aedes Routekaart 2.0

OP 13 april lanceert Aedes de nieuwe Routekaart om de doelen van het Klimaatakkoord te vertalen naar beleid voor verduurzaming richting 2050. Hiermee kun...