Nu al aan de slag met nieuwbouwberekeningen

Vabi EPA NTA 8800 kan gebruikt worden door iedereen die zich bezighoudt met energielabels of het maken van een energieprestatieadvies. Dus ook als je nieuwbouwberekeningen wilt maken, is Vabi EPA NTA 8800 daar de geschikte software voor. Vabi EPA NTA 8800 rekent volgens de NTA 8800 en is gecertificeerd conform de BRL 9501. Met de software kun je de BENG-eisen en TO juli van het Bouwbesluit toetsen.

De laatste versie: 0.8800.4

Sinds 30 oktober 2020 is de laatste versie van EPA NTA 8800 beschikbaar. Met de bètaversie kun je al heel veel. Zo kun je toetsen of een nieuwbouwproject voldoet aan de BENG-eisen en spelen met maatregelen om aan de eisen te voldoen. Daarnaast kun je oefenen voor het examen. De berekening en registratie ten behoeve van de omgevingsvergunning mag vanaf 1 januari namelijk alleen worden gedaan door een gediplomeerd adviseur. Bekijk hier alle eisen rondom diplomeren en certificering.

In de nieuwe release van Vabi Elements (3.6) zit een export waarmee de geometrie vanuit Vabi Elements kan worden ingelezen in de nieuwe Vabi EPA software. Dit scheelt veel tijd en overbodig overtikwerk.

Om je te helpen met het wennen aan de software leveren we een aantal voorbeeldproject mee. Hiermee kun je alvast spelen met de software, zonder dat je alles eerst moet invoeren. Download hier de voorbeeldprojecten.

De software heeft, net als andere softwarepakketten, een uitgebreid valideringstraject doorlopen om de software te valideren en onderling te vergelijken. Omdat dit een tussenversie is, is deze niet geattesteerd. We zorgen er wel voor dat deze nog steeds voldoet aan de resultaten van de EDR -projecten. Opgeslagen projecten zullen in de geattesteerde versie van december kunnen worden geopend.

Verdere ontwikkeling

De definitieve versie, waarmee je vanaf 4 januari energielabels kunt registreren bij EP-online, verwachten we eind december op te leveren.

Daarna staat de webkoppeling voor kwaliteitsverklaringen met BCRG op de roadmap. Dit scheelt veel werk, want dan kun je vanuit de software snel en eenvoudig een installatie met bijbehorende kwaliteitsverklaring invoeren. Tot deze klaar is kun je de installatie en kwaliteitsverklaring handmatig in de software invoeren.

Download de bèta versie EPA NTA 8800

Deze versie is kosteloos en vrijblijvend te downloaden op onze website. Je hebt hier nog geen betaalde licentie voor nodig. Uiteindelijk verwachten we voor de kerst de definitieve NTA 8800 versie uit te brengen, waarmee je de omgevingsvergunning kunt aanvragen en het nieuwbouwlabel kunt registreren. Deze versie is dan alleen toegankelijk met je eigen licentiesleutel. Lees hier alle informatie over de licenties en prijzen voor Vabi EPA vanaf 1 januari 2021.

Download de software

 

Vanaf december is Vabi EPA-W of EPA-U beschikbaar in onze webshop.

Wil je meer weten over EPA NTA 8800? Neem dan contact met ons op of lees meer over Vabi EPA NTA 880.

Gerelateerde artikelen

07 april 2021
Een sneakpreview van de eerste onderwerpen tijdens de Corporatiedag

De Ortec Finance en Vabi Corporatiedag komt er weer aan. De Corporatiedag is al jaren één van de leukste en best bezochte event voor...

25 maart 2021
Analyse: Labelverschuivingen per woning bij de NTA 8800

Met de komst van de NTA 8800 zijn er ook nieuwe labelklassen gekomen. Via deze Excel kun je op voorraadniveau bekijken wat de labelverschuivingen...

25 maart 2021
Aan de slag met de Aedes Routekaart 2.0

OP 13 april lanceert Aedes de nieuwe Routekaart om de doelen van het Klimaatakkoord te vertalen naar beleid voor verduurzaming richting 2050. Hiermee kun...