Nieuw in Vabi Vastgoeddata: datakwaliteitscontrole op volledigheid

Vabi Vastgoeddata - direct aan de slag

Delft, 28 september 2017 – De ontwikkelingen van Vabi Vastgoeddata gaan heel hard. In de nieuwste versie van Vabi Vastgoeddata kun je veel nieuwe functionaliteiten vinden. Eén van de belangrijkste nieuwe functionaliteiten lichten we hier toe: de datakwaliteitscontrole op volledigheid.

Een controle op volledigheid maakt onderdeel uit van JuVoTA. JuVoTA is een term die vaak door accountants wordt gebruikt om de kwaliteit van gegevens te toetsen en staat voor Juistheid, Volledigheid, Tijdigheid en Autorisatie. Juist omdat je nu al je vastgoeddata op één plek bij elkaar hebt, biedt dit mogelijkheden om slimme controles uit te voeren en overzicht te creëren over de data die nog ontbreekt. Een automatische controle op volledigheid is hierbij een eerste goede stap.

 

Datakwaliteitscontrole in Vabi Vastgoeddata

In de nieuwste versie van Vabi Vastgoeddata krijg je een automatische berekening over de je gehele voorraad, waarna je ziet hoeveel procent van de datavelden is gevuld. Je kunt hierop doorklikken om te zien in hoeverre een categorie en de onderliggende datavelden voorzien zijn van data. Zo weet je direct of er overal wel een ketel is ingevuld of waar bijvoorbeeld informatie over het bouwjaar ontbreekt.

Daarna kun je eenvoudig een export maken van de woningen waar de data nog ontbreken. De volledigheidscheck houdt alleen rekening met de datavelden die zichtbaar zijn voor de organisatie. Je kunt alle velden direct bijwerken, maar je kunt natuurlijk ook beginnen met een selectie en zo stapsgewijs een verbeterslag maken. Onderin het scherm tonen we de percentages van de afgelopen weken, zodat je direct de voortgang van de volledigheid kunt monitoren.

Meer informatie

Wil je ook aan de slag met het op orde krijgen van je vastgoeddata of wil je meer informatie over Vabi Vastgoeddata? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Gerelateerde artikelen

30 april 2021
Standaardwaarden voor woningisolatie: het nieuwe sturingsmiddel

Op 18 maart jl. heeft Demissionair Minister Ollongren een nieuw sturingsmiddel voor verduurzaming van woningen geïntroduceerd: de Standaardwaarden. Dit is één van de afspraken...

29 april 2021
Snel je NTA 8800 labels digitaal opnemen met Movin U

Wil jij je NTA 8800 labels digitaal opnemen? Met de oplossing van onze partner Movin’U Neem je alle benodigde gegevens met een handige app digitaal op locatie...

20 april 2021
Circulatieleiding tekenen: verder uitgelegd

In het nieuwsartikel ‘Waar kan ik op letten bij het tekenen van een circulatieleiding?’ werd in het kort uitgelegd hoe circulatie van tapwater aangesloten...