Nieuw in Vabi Vastgoeddata: eenvoudig inloggen via de Azure Active Directory

Delft, 24 mei 2018 – We zijn constant bezig om Vabi Vastgoeddata nog beter te maken. Afgelopen week hebben wij versie 1.6 uitgebracht. En daar zijn we trots op. In deze versie hebben we Vabi Vastgoeddata gekoppeld aan de Active-Directory groepen (AD-groepen) van jouw organisatie. Hiervoor gebruiken we de Azure Active Directory. Dat klinkt misschien technisch, maar het houdt in dat je nu met één druk op de knop met dezelfde gegevens die je gebruikt om in te loggen op je werkplek ook toegang hebt tot Vabi Vastgoeddata. Dus géén extra wachtwoorden en accounts meer aanmaken en onthouden, maar overal eenvoudig toegang tot de applicatie.

Is dat handig?

Ja dat is het zeker! Bij desktop-applicaties zie je deze functionaliteit daarom wel vaker terugkomen, maar bij cloudapplicaties komt het minder vaak voor. Toch maak je ook in de cloud bij inloggen gebruik van verificatie en autorisatie. Dat klinkt ingewikkeld, maar komt neer op het volgende.

Verificatie gebruiken we  om te kijken of je toegang krijgt tot Vabi Vastgoeddata. Je hebt hiervoor een unieke gebruikersnaam en wachtwoord. Als je de koppeling met de Active-Directory aan hebt gezet zijn dit dus dezelfde gebruikersnaam met hetzelfde wachtwoord als je gewend bent en al gebruikt voor andere applicaties.

Met behulp van autorisatie bekijken we wat je mag doen in de applicatie. Dat is per gebruiker verschillend in te stellen. Zo kan de ene persoon bijvoorbeeld wel datavelden bewerken en de ander niet.

Met de koppeling tussen de Active Directory en Vabi Vastgoeddata kunnen we de verificatie en autorisatie per groep gebruikers instellen. Dat hoef je dus niet meer per gebruiker te doen, wat veel tijd scheelt.

3 voordelen van de Azure Active Directory

De Azure Active Directory koppeling aanzetten in Vabi Vastgoeddata is eenvoudig te regelen. In Vabi Vastgoeddata vind je een stappenplan om de koppeling tot stand te brengen. Zo kun je na het instellen gebruik maken van de volgende voordelen:

  1. Gebruik de Active Directory om de gehele organisatie (of delen van de organisatie) in één keer te voorzien van toegang tot Vabi Vastgoeddata en beheer groepsgewijs de rechten.
  2. Log in met gebruikersnamen en wachtwoorden die al bekend zijn bij de gebruiker in plaats van het aanmaken en onthouden van losse gebruikersnamen en wachtwoorden.
  3. Klik eenvoudig door vanuit andere applicaties naar Vabi Vastgoeddata zonder opnieuw in te loggen.

Meer informatie

Wil je ook aan de slag met Vabi Vastgoeddata of wil je meer informatie over? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

 

Gerelateerde artikelen

17 januari 2022
Warmteverlies & Koellast training dinsdag 25 januari 2022

Voor wie is deze training nuttig? Beschik jij over basiskennis van Vabi Elements dan is de training Warmteverlies & Koellast wellicht iets voor jou....

17 januari 2022
Maak kennis met de verbeterde versie van Vabi Assets Energie tijdens de Updatetraining op donderdag 20 januari.

Verbeter je energieprestatie berekening kwaliteiten Tijdens de updatetraining wandelen we je door de nieuwste alsook verbeterde functionaliteiten van de software. Met behulp van de...

07 januari 2022
Leer de belangrijkste functionaliteiten kennen van Vabi EPA en maak je werk als EP-adviseur nog makkelijker.

Updatetraining Vabi EPA 13 januari We vinden het belangrijk dat gebruikers van Vabi EPA goed overweg kunnen met onze rekensoftware. De rekensoftware van Vabi...