De lancering van Vabi Vastgoeddata en onze 3 uitgangspunten bij de ontwikkeling

Lancering Vabi Vastgoeddata

Delft, 30 maart 2017 – Op de Corporatiedag was het zover: de officiële lancering van Vabi Vastgoeddata! Vijf jaar geleden zijn we met een ontwikkeling gestart die op 9 maart 2017 een revolutie in de vastgoedsector inleidde. Alle informatie rondom het vastgoed wordt hiermee voor iedereen vindbaar. Snel en eenvoudig.

Bekijk het introductiefimpje: (Tip: zet je geluid aan.)

De drie uitgangspunten van Vabi Vastgoeddata

  • Vastgoeddata is voor iedereen beschikbaar
  • De gehele vastgoedinformatiebehoefte van de corporatie wordt afgedekt
  • Je kunt direct aan de slag

Vastgoeddata voor iedereen beschikbaar

Alle relevante vastgoeddata die nu nog verspreid staan in verschillende systemen, komen op één plek bij elkaar en zetten we in een gebruiksvriendelijke 3D omgeving. Je kunt slim zoeken naar adressen en complexen. Zo eenvoudig dat iedereen het kan gebruiken.

Volledige afdekking van de vastgoedinformatiebehoefte

Welke data over het vastgoed is in de dagelijkse praktijk nu écht van belang? Dat is de vraag die wordt beantwoord met het kant-en-klare vastgoeddatamodel. Zorgvuldig samengesteld door onderzoek naar bestaande data-initiatieven en standaarden, gecombineerd met diepte-interviews met meer dan 50 corporatiemedewerkers. Het datamodel voorziet hiermee in de gehéle vastgoedinformatiebehoefte van corporaties, van uitvoer tot en met het maken van beleid.

Als we het hebben over volledigheid mag BIM hierin zeker niet ontbreken. BIM is voor veel corporaties een belangrijke bron van vastgoeddata (denk bijvoorbeeld aan hoeveelheden en oppervlakten). Ook deze modellen maken we bruikbaar voor de gehele organisatie. Iedereen kan hier zelf data aan toevoegen of uithalen zonder gebruik te hoeven maken van ingewikkelde 3D-tekenpakketten.

Direct aan de slag

Je gehéle woningvoorraad staat al automatisch in 3D. Daar hoef je verder niks voor te doen. Ook zetten wij alvast het kant-en-klare vastgoeddatamodel voor je neer. Je hoeft dus niet meer na te denken over definities en welke velden je wilt tonen. Als extra opstapje vullen we alvast een deel van dit model op woningniveau met relevante vastgoeddata uit Vabi Assets Energie. Je begint dus niet leeg, maar met een direct gevulde omgeving. Vanaf dat startpunt is het eenvoudig om ermee te werken en gaandeweg zelf datavelden te vullen.

Meer informatie

Wil je ook jouw vastgoeddata op orde brengen en wil je meer informatie over Vabi Vastgoeddata? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

 

Gerelateerde artikelen

17 juni 2021
Hoe zorg je ervoor dat de gesimuleerde plafondkoeling in de praktijk naar behoren werkt?

Met de TOjuli is er meer aandacht voor oververhitting van gebouwen gekomen. Om het binnenklimaat van een gebouw comfortabel te houden, kan je plafondkoeling...

17 juni 2021
Regelen op ATG grafiek

Voor een project kunnen verschillende eisen van toepassing zijn voor het comfort. Een van de meest recente methodieken is de ATG (Adaptieve Temperatuur Grenswaarden)...

17 juni 2021
Importeer eenvoudig de geometrie in Vabi EPA

Met de EPA export kun je heel eenvoudig de geometrie vanuit Vabi Elements naar Vabi EPA exporteren. Alle bouwkundige gegevens worden nu al nauwkeurig...