Binnenkort Release Elements 3.6

De update van Vabi Elements 3.6 is bijna beschikbaar! Wat gaat er veranderen? Lees meer over de drie grootste wijzigingen.

Vernieuwde Warmteverlies Word rapportage 

De Word-rapportage van Warmteverlies is geheel vernieuwd. Met de nieuwe rapportage kun je zelf kiezen welke hoofdstukken in jouw rapportage komen en kun je de volgorde aanpassen. Maak ook een keuze welke ruimten en zones je in het rapport wilt terugzien.  

De aanpassingen op een rijtje: 

  • Hoofdstukken aan en uit zetten 
  • Kies de volgorde van de hoofdstukken 
  • Kies welke ruimten je wilt zien in de rapportage. 
  • Plattegronden worden nu automatisch toegevoegd aan de rapportage 
  • Alle afbeeldingen die bij projectgegevens worden toegevoegd, komen in de Word-rapportage  
  • Verbeterde export naar Word inclusief koppen  

Export Geometrie naar EPA NTA 8800

Vanaf 1 januari 2021 gaat de nieuwe methodiek voor de energieprestatie van gebouwen, de NTA 8800, in. Deze methodiek wordt ingebouwd in ons softwareproduct Vabi EPA. De methodiek komt niet meer terug in Vabi Elements EPG.

De software blijft wel beschikbaar voor het bekijken van eerder ingevoerde projecten. Daarnaast zullen wij een export mogelijk maken waarmee de geometrie vanuit Vabi Elements kan worden ingelezen in de nieuwe Vabi EPA. Dit scheelt veel tijd en overbodig overtikwerk. In het filmpje hieronder laten we je zien hoe makkelijk het is om een 3D Vabi Elements model in Vabi EPA te importeren.

TO juli – De nieuwe regels voor oververhitting

Met de invoering van de NTA8800 gaan de eisen voor nieuwbouw wijzigen. Hierbij is een nieuwe eis gekomen die oververhitting moet tegengaan, de TO juli.

Wanneer je met de NTA8800 methodiek deze eis niet haalt, mag je met Gebouwsimulatie aantonen dat je voldoet aan een GTO van 450 uur of minder.

Om de berekening van TO juli goed te kunnen uitvoeren in Gebouwsimulatie zijn een aantal aanpassingen gedaan, waarmee de randvoorwaarden voor TO juli automatisch kunnen worden gezet. Lees meer hierover in het artikel: Binnenkort: TO-juli in Vabi Elements Gebouwsimulatie.

 

Zodra de release beschikbaar is krijg je een melding in Vabi Elements en ontvang je een mail met de nieuwe functionaliteiten uitgelegd. Heb je vragen of wil je meer weten over Vabi Elements? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

05 januari 2021
CO2 gehalte in de ruimte berekenen en weergeven in Elements

De laatste paar maanden is een goede ventilatie in een gebouw erg belangrijk geworden. Dit helpt namelijk tegen de verspreiding van het coronavirus. In...

04 januari 2021
Vabi EPA NTA 8800 software officieel beschikbaar!

Vanaf nu is Vabi EPA, de software voor het berekenen van de energieprestaties van een woning of gebouw volgens de NTA 8800 officieel beschikbaar. ...

21 december 2020
NTA 8800 in Vabi Assets Energie: de laatste informatie

Op 1 januari a.s. gaat de NTA 8800 in. Vanaf dan gaan we de energieprestaties van een gebouw berekenen volgens een nieuwe methodiek. Een...