Binnenkort Release Elements 3.6

De update van Vabi Elements 3.6 is bijna beschikbaar! Wat gaat er veranderen? Lees meer over de drie grootste wijzigingen.

Vernieuwde Warmteverlies Word rapportage 

De Word-rapportage van Warmteverlies is geheel vernieuwd. Met de nieuwe rapportage kun je zelf kiezen welke hoofdstukken in jouw rapportage komen en kun je de volgorde aanpassen. Maak ook een keuze welke ruimten en zones je in het rapport wilt terugzien.  

De aanpassingen op een rijtje: 

  • Hoofdstukken aan en uit zetten 
  • Kies de volgorde van de hoofdstukken 
  • Kies welke ruimten je wilt zien in de rapportage. 
  • Plattegronden worden nu automatisch toegevoegd aan de rapportage 
  • Alle afbeeldingen die bij projectgegevens worden toegevoegd, komen in de Word-rapportage  
  • Verbeterde export naar Word inclusief koppen  

Export Geometrie naar EPA NTA 8800

Vanaf 1 januari 2021 gaat de nieuwe methodiek voor de energieprestatie van gebouwen, de NTA 8800, in. Deze methodiek wordt ingebouwd in ons softwareproduct Vabi EPA. De methodiek komt niet meer terug in Vabi Elements EPG.

De software blijft wel beschikbaar voor het bekijken van eerder ingevoerde projecten. Daarnaast zullen wij een export mogelijk maken waarmee de geometrie vanuit Vabi Elements kan worden ingelezen in de nieuwe Vabi EPA. Dit scheelt veel tijd en overbodig overtikwerk. In het filmpje hieronder laten we je zien hoe makkelijk het is om een 3D Vabi Elements model in Vabi EPA te importeren.

TO juli – De nieuwe regels voor oververhitting

Met de invoering van de NTA8800 gaan de eisen voor nieuwbouw wijzigen. Hierbij is een nieuwe eis gekomen die oververhitting moet tegengaan, de TO juli.

Wanneer je met de NTA8800 methodiek deze eis niet haalt, mag je met Gebouwsimulatie aantonen dat je voldoet aan een GTO van 450 uur of minder.

Om de berekening van TO juli goed te kunnen uitvoeren in Gebouwsimulatie zijn een aantal aanpassingen gedaan, waarmee de randvoorwaarden voor TO juli automatisch kunnen worden gezet. Lees meer hierover in het artikel: Binnenkort: TO-juli in Vabi Elements Gebouwsimulatie.

 

Zodra de release beschikbaar is krijg je een melding in Vabi Elements en ontvang je een mail met de nieuwe functionaliteiten uitgelegd. Heb je vragen of wil je meer weten over Vabi Elements? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

07 april 2021
Een sneakpreview van de eerste onderwerpen tijdens de Corporatiedag

De Ortec Finance en Vabi Corporatiedag komt er weer aan. De Corporatiedag is al jaren één van de leukste en best bezochte event voor...

25 maart 2021
Analyse: Labelverschuivingen per woning bij de NTA 8800

Met de komst van de NTA 8800 zijn er ook nieuwe labelklassen gekomen. Via deze Excel kun je op voorraadniveau bekijken wat de labelverschuivingen...

25 maart 2021
Aan de slag met de Aedes Routekaart 2.0

OP 13 april lanceert Aedes de nieuwe Routekaart om de doelen van het Klimaatakkoord te vertalen naar beleid voor verduurzaming richting 2050. Hiermee kun...