BIM bruikbaar en betaalbaar door samenwerking Tekenplus en Vabi

Delft, 24 november 2016 – Tekenplus en Vabi gaan samenwerken om corporaties te ondersteunen in het toekomstbestendig en efficiënt digitaliseren van de woningvoorraad. De roep naar datakwaliteit wordt steeds groter en digitale plattegronden en BIM modellen bevatten een schat aan waarde. Met de samenwerking worden deze data nu bruikbaar voor iedereen bij de corporatie.

BIM Tekenplus

De samenwerking is gebaseerd op een groeimodel voor corporaties. Vabi levert automatisch gegenereerde 3D modellen van de gehéle woningportefeuille. De 3D modellen kunnen gaandeweg worden vervangen of verrijkt door BIM modellen van Tekenplus. Hierdoor ontstaat geleidelijk een meer gedetailleerdere weergave van het bezit van de corporatie.

“De BIM modellen van Tekenplus zijn vanaf nu geen losse bestanden meer, maar maken onderdeel uit van de vastgoedinformatie van de gehele organisatie”, zegt Jos Boetekees, directeur van Tekenplus. “Met de vastgoeddata oplossing van Vabi kan iedereen onze modellen inzien en hier data aan toevoegen of uithalen.”

“Wij zijn zeer gecharmeerd van de kijk van Tekenplus op BIM en de corporatiesector. Dit zorgt ervoor dat 3D modellen geen onnodige details bevatten en dat BIM betaalbaar blijft”, aldus Gerard Bergers, directeur van Vabi. “De vastgoeddata oplossing van Vabi wordt hiermee op een efficiënte manier verrijkt door de BIM modellen van Tekenplus”.

Meer informatie over de vastgoeddata oplossing van Vabi is hier te vinden.

Over Tekenplus

Tekenplus, zoals de naam al doet vermoeden, tekent. Bouwkundig, om precies te zijn en al sinds 2009. Maar we doen nog veel meer; “plus” staat voor de meerwaarde die wij onze relaties bieden. In onze bedrijfsvoering staat het sociale aspect voorop. Ons doel is bouwkundigen en andere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer actief deel te laten nemen aan het arbeidsproces.

Over Vabi

Vabi is opgericht in 1972 door een collectief van installatie- en bouwbedrijven en technische universiteiten voor het maken van betrouwbare rekensoftware. Anno 2016 is Vabi een onafhankelijk softwarebedrijf met meer dan 2000 unieke klanten in de vastgoedsector. Door onze 40 jaar ervaring als marktleider op het gebied van 3D modellen in de nieuwbouwsector en door onze ervaring met Vabi Assets Energie, Asset management en woonlasten, weten we als geen ander hoe we om moeten gaan met data. En daar helpen we u graag bij. Inmiddels maken al meer dan 250 corporaties intensief gebruik van de modellen van Vabi.