Assets Beleidssimulatie 3.5 met nieuwe modellerings- en analysemethodieken voor de assetmanager

Delft, 16 april 2015 – De nieuwe versie van Assets Beleidssimulatie (versie 3.5) is beschikbaar. Assets Beleidssimulatie sluit met de nieuwe modellerings- en analysemethodieken nog beter aan bij de dagelijkse praktijk van beleidsmedewerkers en assetmanagers. Hierbij kunt u denken aan:

  • Een sterke visualisatie van Kritische Prestatie Indicatoren
  • Eenvoudig selecties maken binnen uw voorraad
  • Een nieuwe analysemethodiek voor geplande beleidskeuzes

Sterke visualisatie van Kritische Prestatie Indicatoren

In de nieuwe versie van Assets Beleidssimulatie kunt u uw KPI (Kritische Prestatie indicatoren) rapportcijfers makkelijk visualiseren en gebruiken voor analyses.

Producten:Vabi-Assets-:Beleidssimulatie-:Vabi-Assets-Beleidssimulatie-3.5_2

Producten:Vabi-Assets-:Beleidssimulatie-:Vabi-Assets-Beleidssimulatie-3.5_1

Eenvoudig selecties maken binnen uw voorraad

In Vabi Assets Beleidssimulatie staat uw gehele woningvoorraad. Om overzicht te behouden bevat het model een grafische selectieboom om snel selecties te kunnen maken. Dit kan bijvoorbeeld op plaats, wijk, complex, vhe of elk ander gewenst niveau.

De groeperingspijl volgt uw navigatierichting in de selectieboom en zorgt ervoor dat onder andere kaarten, kasstromen en scorecards op het juiste niveau worden weergeven. Zo ziet u bijvoorbeeld direct in welke buurt de KPI score een onvoldoende oplevert, zodat u op deze buurt verder kunt inzoomen om vervolgens de analyse op onderliggend complexniveau voort te zetten.

Nieuwe analysemethodiek voor geplande beleidskeuzes

Met de nieuwe analysefunctie is het eenvoudig om verschillende doosnedes te maken, verschillende aggregaties te vergelijken en op verschillende aspecten te filteren. U kunt makkelijk van grof naar fijn filteren, als u verder inzoomt groepeert de tabel zich weer op het onderliggende niveau. Hiermee krijgt u snel antwoorden op uw analysevragen. Denk bijvoorbeeld aan een tabel met een overzicht van de bouwkundige kosten per jaar. Een niveau lager beantwoordt de vraag: In welk complex heeft u de hoogste bouwkundige uitgaven? Zoomt u nog verder in dan ziet u snel welke werkzaamheden er staan gepland in dat complex.

Meer informatie

Assets Beleidssimulatie helpt de assetmanager om de portefeuilledoelstellingen van de organisatie concreet te vertalen naar tactische doelen op complexniveau. De assetmanager heeft de mogelijkheid om oplossingen in het model te simuleren. Wilt u weten wat voor mogelijkheden Assets Beleidssimulatie u nog meer biedt met betrekking tot het analyseren, simuleren en presenteren van uw vastgoedbeleid? Lees hier alle informatie over Assets Beleidssimulatie of neem contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

19 februari 2021
Duurzaamheid in woningvoorraad en vastgoed versnellen met subsidies

Het versnellen van verduurzaming bij woningcorporaties en vastgoedeigenaren. Subvention en Vabi bedienen dezelfde klanten met hetzelfde doel. Vabi doet dat met software, Subvention met...

22 januari 2021
Van norm naar software: het verhaal achter de NTA 8800

Of je nu vastgoed beheert, verhuurt of verkoopt of inspecties in gebouwen doet; je krijgt allemaal te maken met de NTA 8800. Sinds 1...

30 november 2020
Vanaf 1 januari: BOG/ MOG en ZOG in Vabi Assets Energie

Met de komst van de nieuwe rekenmethodiek, de NTA 8800, komt er één rekenmethodiek voor woningbouw en utiliteitsbouw. Vanaf 1 januari gaat deze in...