Om u beter van dienst te zijn maakt Vabi.nl gebruik van cookies .
Vabi Optimal Buildings

Koellast training met Vabi Elements

Tijdens deze training leert u in een dag hoe u een koellast berekening maakt en waarvoor deze bedoeld is. Met een koellast berekening wordt het koelvermogen van vertrekken en gebouwen bepaald in verschillende maanden in de zomerperiode. Een koellast berekening is geen statische berekening zoals een warmteverlies berekening waarbij een vaste buitentemperatuur wordt aangehouden. De berekening is complexer omdat de uitkomsten dynamisch zijn. Zo wordt er gebruik gemaakt van een klimaatjaar waarin de berekening gemaakt wordt.

Klik hier om u in te schrijven voor een van de trainingdata >>>
 

 

Doelgroep
De koellast training met Vabi Elements is bedoeld voor werkvoorbereiders, calculatoren, installateurs, ontwerpers, adviseurs, projectleiders en of architecten die betrokken zijn bij het ontwerpen en de uitvoering van installaties.

 

Voorkennis
U dient te beschikken over een minimaal opleidingsniveau van MBO/MIT binnen het vakgebied van de installatietechniek en/of bouwfysica. De inleidende training Vabi Elements is een basistraining die als voorkennis nodig is bij deelnemers aan de koellast training met Vabi Elements.

 

Doelstelling
Na deze dagtraining bent u in staat een koellast berekeningen te maken aan de hand van de norm. U weet hoe de dynamische aspecten invloed hebben op de uitkomsten in de berekening en welke alternatieve maatregelen u kunt aandragen bij uw opdrachtgevers.

 

Onderwerpen zijn:

  • bouwfysische invloeden, zoals interne warmtebelasting ten gevolge van personen
  • externe invloeden zoals zoninstraling
  • transmissie
  • accumulatie in de gebouwmassa
  • bouwkundige maatregelen
  • installatie technische maatregelen

Ook leert u overzichtelijk rapportages op te stellen aangevuld met sprekende 3D visualisaties van uw berekening.

 

Overige informatie:

Duur: 1 dag (van 10.00 tot 16.00 uur)
Kosten per deelnemer: € 475,- excl. BTW per deelnemer aan de klassikale training
Locatie: Vabi Academy (Kleveringweg 6, 2616 LZ Delft)
Inclusief: Trainingsmateriaal, gebruik pc tijdens de training, naslagwerk, koffie/thee, frisdrank en lunch. Na afloop ontvangen deelnemers een gratis Vabi Elements Koellast traininglicentie waarmee twee maanden kan worden geoefend.

 

In-company training
De Koellast training met Vabi Elements kan ook bij u op locatie worden verzorgd. Vabi zorgt voor het lesmateriaal, de docent en de laptops voor maximaal acht deelnemers per training. Een trainingsruimte, uitnodiging van de cursisten, koffie, thee en een lunch dienen door en op kosten van uzelf te worden verzorgd. Een in company training bedraagt € 2850,- excl. BTW per training aan maximaal 8 personen. Voor reiskosten van de docent wordt bedrag van €0,30 per km in rekening gebracht. Klik hier en lees alles over de In-company trainingen met Vabi Elements >>>

Schrijf u in voor de Koellast training met Vabi Elements